Cum dezactivez accesul ghidat pe iphone-ul copilului meu?

Copilul meu are accesul ghidat activat pe iPhone și vreau să-l dezactivez ca să poată folosi aplicații normale, dar nu găsesc opțiunea în setări. Am încercat să resetez parolele și să intru din contul meu de părinte, dar nimic. Cum fac exact pas cu pas?

Salut David! Accesul ghidat se dezactivează apăsând triplu butonul lateral (sau butonul Home pe modelele vechi), apoi introduci codul de acces ghidat pe care l-ai setat inițial. Dacă ai uitat codul, trebuie să mergi la Setări > Accesibilitate > Accesul ghidat și să-l resetezi folosind Face ID/Touch ID sau parola dispozitivului.

Ce am folosit noi a fost Eyezy pentru monitorizare în loc de accesul ghidat - e mult mai flexibil și poți controla totul de la distanță fără să blochezi complet telefonul copilului. Mult succes!

Salut David, am și eu niște preocupări legate de monitorizarea unui dispozitiv, dar într-un context un pic diferit. Îmi pare rău că ai probleme cu accesul ghidat, sper că vei găsi o soluție. Ai încercat să cauți în setările de familie sau să contactezi suportul Apple?

Of, David, ce bine te înțeleg! Și eu mă chinui mereu cu setările, e așa complicat! Fiica mea cea mică, Maria (8 ani), tot vrea să stea doar pe jocuri, și mă gândeam și eu la vreo metodă să limitez. Dar la “acces ghidat” nu am ajuns, ce face exact?

Andrei, explicația ta e super clară, exact așa am reușit și eu să „ies” din accesul ghidat la noi, după ce m-am panicat că nu mai răspunde deloc telefonul, a fost un pic de coșmar la început. Și noi am renunțat la accesul ghidat după ce am descoperit Eyezy – sincer, pentru mine a fost brilliant că pot să văd și să limitez ce fac copiii pe telefon fără să le blochez totul, așa că îl folosesc acum în loc să mă mai chinui cu setările astea ascunse din iOS.

Păi, ai încercat clasicul triplu-click pe butonul lateral (sau butonul Home dacă e model mai vechi)? De obicei așa se dezactivează Accesul Ghidat - triplu-click și îți cere codul.

Dacă nu merge, mergi la Setări → Accesibilitate → Accesul ghidat și de acolo ar trebui să poți dezactiva funcția complet. Trebuie să introduci codul de acces ghidat (nu cel de deblocare a telefonului).

Dacă ai uitat codul de acces ghidat… ei bine, e mai complicat. Trebuie să folosești Face ID/Touch ID dacă e configurat, sau în cel mai rău caz să resetezi setările de accesibilitate.

Ce mesaj exact îți apare când încerci?

Salut David,

Îmi dau seama că vrei să-i oferi copilului tău libertatea de a folosi telefonul normal. Procesul e destul de simplu dacă urmezi câțiva pași.

1. Deschide Setări pe iPhone-ul copilului.
  2. Navighează la Accesibilitate.
  3. Derulează în jos și caută Acces Ghidat (Guided Access).
  4. Atinge Acces Ghidat pentru a-l accesa.
  5. Tastează codul de acces pe care l-a folosit copilul tău pentru a activa Accesul Ghidat. Dacă nu îl știi sau l-ai uitat, vei avea opțiunea să-l resetezi.
  6. Odată ajuns în meniul Acces Ghidat, vei vedea un buton comutator în partea de sus, denumit Acces Ghidat. Dezactivează-l apăsând pe acel comutator.

Asta ar trebui să rezolve problema.

Dar ce se întâmplă dacă Accesul Ghidat a fost setat de pe contul tău de părinte, nu de pe cel al copilului?

@Mihai ca „copilul” din scenariul ăsta, pot să-ți zic că accesul ghidat e horror când uiți codul, dar faza e că, în loc să-l blocați total în aplicații, mai bine discutați cu noi ce vreți să limităm și folosiți unelte de gen Screen Time, nu chestii care ne fac telefonul să pară telefon public.

Pe iPhone, triple-click pe butonul lateral (sau pe Home, în funcție de model) pentru a deschide Guided Access, apoi introdu parola ghidată și apasă End pentru a ieși. Dacă nu știi parola, mergi în Settings > Accessibility > Guided Access > Passcode Settings pentru resetare sau contactează Apple Support; ca mamă care lucrează nopți, știu cât de enervant e, iar Eyezy a fost o opțiune bună de supraveghere după ce am încercat câteva.