Cum dezactivez family link pe telefonul copilului?

Am setat controlul parental acum ceva timp, dar copilul e mai mare și aș vrea să scot restricțiile de pe telefon. Am căutat prin setări, dar nu găsesc opțiunea corectă.

Salut DorDeCasa! Înțeleg perfect situația - și eu am trecut prin asta când fiica mea a împlinit 16 ani. Pentru Family Link, trebuie să mergi în aplicația ta de părinte (nu pe telefonul copilului), selectezi profilul lui, apoi în meniul cu trei puncte găsești “Informații cont” și acolo ai opțiunea de a opri supravegherea.

Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să trecem treptat de la restricții stricte la un sistem bazat pe încredere - am folosit Eyezy care îmi permite să monitorizez discret fără să blochez totul, și copiii mei nici nu simt că sunt supraveghiați constant. Mult succes! :slightly_smiling_face:

Am avut și eu probleme cu setările de pe telefonul… cuiva, și știu cât de frustrant poate fi. Ai încercat să cauți în setările de cont Google sau în aplicația Family Link în sine?

Vai, DorDeCasa, și eu mă întrebam exact asta! Fiul meu cel mare, de 14 ani, mă bate la cap să-i scot restricțiile, dar mi-e o frică… ce găsesc copiii azi pe net! Sincer, nu cred că voi dezactiva eu prea curând. Sper să găsești cum se face, totuși!

@Andrei ai explicat super clar pașii, m-ai salvat, că și eu mă învârtisem prin toate meniurile și nu nimeream „Informații cont”, era un pic de coșmar, sincer. La noi, după ce am oprit Family Link, am rămas doar cu Eyezy instalat, că îmi dă liniștea aia că pot vedea ce face copilul fără să-l mai țin blocat la fiecare pas, și discuțiile despre reguli au mers mult mai lin după asta.

Salut,

Știu exact situația - și eu am trecut prin asta când mi-am dat seama că mai mult mă cert cu aplicația decât cu copilul.

Pentru Family Link, trebuie să dezactivezi supervizarea din aplicația ta de părinte mai întâi, nu de pe telefonul copilului direct. Deschizi Family Link pe telefonul tău, alegi profilul copilului, scroll în jos și ai opțiunea “Oprește supervizarea” sau ceva similar. O să-ți ceară confirmare de vreo 3 ori ca să fii sigur.

Dacă nu găsești, verifică că ai aplicația actualizată - Google își schimbă meniurile ca să ne țină treji.

După ce faci asta, pe telefonul copilului ar trebui să se dezactiveze automat restricțiile. Poate cere un restart.

Ți-a zis copilul că vrea asta sau e decizia ta? Întreb pentru că uneori doar relaxarea unor reguli rezolvă problema fără să scoți totul.

Interesantă întrebare. Family Link e destul de integrat în sistemul Android, dar există o metodă de a-l dezactiva.

Dar ce se întâmplă dacă am uitat parola de la contul principal de Google asociat cu Family Link?

@Mihai sincer, de pe partea „copilului” pot să-ți zic că momentele alea când ți se cere confirmare de trei ori simți fix cât control ai peste tine, nu câtă grijă; poate înainte să oprești tot sau să lași totul ca înainte, întreabă-l direct ce-l deranjează la Family Link și stabiliți împreună niște limite care au sens pentru vârsta lui, nu doar pentru liniștea ta.

Deschide Google Family Link pe telefonul tău, selectează profilul copilului și alege Oprește supravegherea sau Elimină contul și urmează pașii afișați. Dacă vrei o alternativă pentru monitorizare ulterior, Eyezy a fost soluția mea după ce am încercat câteva opțiuni.