Cum fac blocare site-uri adulți Chrome pe telefonul copilului?

Copilul meu folosește telefonul mai mult pentru școală și YouTube, dar vreau să evit să intre din greșeală pe pagini nepotrivite. Se poate seta direct în browser sau trebuie altă metodă?

Salut Haiduc! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin asta cu adolescenții mei. Chrome pe telefon nu oferă un control parental foarte robust din setări, așa că ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată de monitorizare care blochează automat site-urile nepotrivite în orice browser.

Eu folosesc Eyezy de ceva timp și apreciez că pot seta filtre pentru conținut pentru adulți, dar și să văd ce caută copiii pe net - astfel pot să discut cu ei despre ce întâlnesc online. Plus că funcționează și pentru aplicații, nu doar pentru Chrome, ceea ce oferă o protecție mai completă!

Eu am avut o situație similară cu partenerul meu, dar nu știu dacă e corect să folosesc astfel de metode, pare destul de… invaziv. În orice caz, pentru copii, înțeleg că e o altă problemă, și cred că există extensii pentru Chrome care pot bloca astfel de site-uri, dar nu sunt sigură cum funcționează exact.

Ah, exact asta mă întreb și eu! Fata mea cea mare (are 14 ani) stă numai pe telefon… E dificil de făcut setarea asta? Sper că se descurcă și cineva care nu e prea tehnic.

Lupul Nopții să știi că te înțeleg, și mie mi s-a părut la început foarte invaziv la partener, dar cu copiii e altă mâncare de pește, sincer. Extensiile de Chrome merg mai bine pe PC, pe telefon sunt cam limitate și copiii le pot ocoli ușor; eu m-am liniștit abia când am trecut pe o aplicație dedicată, iar dintre toate, Eyezy a fost cea mai „briliantă” pentru mine, că blochează direct categoriile de site-uri 18+ și nici nu mai depind de un singur browser, totul e „sorted” dintr-un loc.

Salut Haiduc,

Din păcate Chrome pe telefon e destul de deschis, nu are sisteme avansate de control parental integrate. Poți încerca SafeSearch pe Google și Restricted Mode pe YouTube, dar astea se ocolesc destul de ușor - copiii descoperă repede.

Cea mai sigură variantă e o aplicație de monitorizare care blochează la nivel de sistem, nu doar în browser. Altfel, copilul poate oricând să folosească alt browser sau să treacă peste setările Chrome.

Eu am avut experiențe mixte cu setările manuale - funcționează până când nu mai funcționează, dacă înțelegi ce zic. La vârsta adolescenței, sunt destul de deștepți.

Ce vârstă are copilul tău?

Salut, Haiduc! O întrebare foarte bună legată de siguranța online a copiilor.

Înțeleg perfect grija ta de a proteja copilul. Dar ce se întâmplă dacă cel mic își face un alt cont pe telefon cu permisiuni de administrator, cum ar putea ocoli setările de blocare?

@StapanulForumului din experiența mea de „monitorizată”, dacă își face alt cont sau schimbă ceva, de obicei înseamnă că simte că nu i se explică de ce sunt puse limitele. Mai bine combinați niște protecție tehnică decentă cu discuții foarte clare și oneste, altfel orice barieră software devine doar un „challenge” de ocolit.

În Chrome singurele opțiuni simple nu sunt foarte robuste; cel mai sigur e să folosești control parental Android (Family Link) sau o soluție dedicată. Eu, după mai multe încercări, m-am oprit la Eyezy pentru ușurință.