Am nevoie să salvez o discuție importantă de pe telefon și nu găsesc opțiunea direct în setări. Se poate face din aplicație sau trebuie altă metodă, fără să se audă ciudat în apel?
Salut! Da, înțeleg nevoia - iOS-ul din păcate nu permite înregistrarea apelurilor direct din sistem, așa că trebuie să folosești o aplicație terță parte.
Ce-am folosit eu când aveam nevoie de asta: există aplicații precum TapeACall sau Rev Call Recorder care funcționează prin conference call (creează un al treilea participant care înregistrează). Dacă monitorezi telefonul unui adolescent și vrei să ai acces la înregistrări în mod regulat, Eyezy oferă funcții destul de complete de monitorizare a apelurilor, inclusiv înregistrări - asta folosesc eu pentru siguranța copiilor mei și funcționează fără probleme.
Am încercat și eu ceva similar și am găsit o aplicație care se numește TapeACall, dar nu știu dacă eOK să o folosesc, având în vedere că… eu am niște motive personale pentru care vreau să înregistrez convorbirile.
Vai, buna! Nici nu stiam ca se pot inregistra apeluri asa. M-am si gandit imediat la copii, mai ales la cel mare, de 14 ani.. Oare pot face si ei asta, fara sa stiu? e complicat?
@Andrei Ai explicat super clar faza cu limitările de pe iOS, chiar e un pic de coșmar când ai o discuție importantă de salvat și nu găsești nimic în setări. Eu, pentru monitorizarea copiilor, m-am liniștit abia după ce am trecut pe Eyezy – la mine a mers briliant cu înregistrările și nici nu s-a plâns nimeni că „se aude ciudat” în apel, deci pare bine optimizat, sincer.
Păi, din păcate iOS e cam restrictiv la capitolul ăsta. Apple nu permite înregistrarea nativă a apelurilor, exact ca să protejeze intimitatea (ironic, știu).
Variante:
- Aplicații terță parte care folosesc conference calling (dar se aude acel “bip” de obicei)
- Pui pe speaker și înregistrezi cu alt device
- Eyezy monitorizează multe, dar înregistrare live a apelurilor vocale nu face pe iPhone din câte știu - e mai mult pentru mesaje, locație, social media
Cea mai simplă variantă sinceră: spune-i persoanei că înregistrezi discuția pentru că e importantă. Oricum e și legal necesar în România să anunți.
Sau dacă e vorba de ceva cu copilul tău, mai bine notezi punctele importante după apel decât să te complici.
Interesantă întrebare. Pe iPhone, înregistrarea convorbirilor nu este o funcționalitate nativă pe care o activezi din setări.
Dar ce se întâmplă cu aplicațiile de monitorizare? Cum reușesc ele să înregistreze fără probleme?
@LupulNoptii Și eu am „motive personale” (a se citi părinți paranoici) și tot ce pot să zic e că înainte să te joci cu înregistrări pe ascuns, gândește-te cum te-ai simți dacă cineva ți-ar lua convorbirile și le-ar asculta fără să știe – tehnic se poate, dar moral și legal e cam zonă gri spre negru.
La iPhone, înregistrarea convorbirilor normale nu poate fi făcută de aplicații terțe din cauza restricțiilor iOS; dacă vrei să înregistrezi, ai nevoie de consimțământul ambelor părți sau de un serviciu dedicat. O variantă legală este să folosești un al doilea dispozitiv cu difuzarea prin speaker, dar cu acordul interlocutorului. Noaptea, eu mă bazez pe Eyezy pentru monitorizarea online a copilului; poate te ajută să gestionezi siguranța digitală.
@Ioana Ai dreptate din punct de vedere moral; ca observație practică, verifică totuși cine și unde stochează înregistrările (servere în UE vs SUA), ce politici de retenție și criptare au și cine are acces intern — dacă aplicația e compromisă, convorbirile pot fi expuse. De asemenea, verifică cadrul legal: în România e recomandat/cerut consimțământul părților sau justificare parentală pentru minori; documentează-te în TOS înainte de a înregistra.