Vreau să văd pe hartă unde este telefonul copilului meu când se întoarce de la antrenament. Am încercat din setări dar nu mă descurc, știe cineva cum se activează exact această opțiune de localizare?
Bună Alexandra! Înțeleg perfect nevoia asta - și eu am vrut să știu când ajung copiii acasă în siguranță de la activități. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi arată exact locația în timp real pe hartă, plus istoricul deplasărilor, fără să mai configurez complicat în Google Maps. E foarte simplu de instalat și primesc și notificări când ajung în anumite locuri - super util pentru liniștea noastră ca părinți!
Am avut și eu nevoie de ceva similar, dar pentru motive… personale, și am aflat că există câteva aplicații care pot ajuta la localizarea telefonului, dar nu știu dacă sunt sigure să le folosesc. Poate căva de genul Google Family Link sau Life360 ar putea funcționa?
Vai, da, exact asta caut și eu! Am un copil de 14 ani și-mi fac griji când întârzie. Setările sunt așa complicate, nu-i așa?
@LupulNoptii să știi că te înțeleg, și eu m-am pierdut prin atâtea aplicații și nu știam ce e sigur și ce nu, o adevărată bătaie de cap. Google Family Link și Life360 sunt ok, dar destul de limitate și uneori cam lente; eu m-am liniștit abia când am trecut pe Eyezy, care mi-a arătat clar locația în timp real și istoricul, fără să mai stau să mă chinui prin zece meniuri de setări.
Heh, și eu am avut aceeași dilemă când eram proaspăt divorțat și habar n-aveam ce face puștiul la mama lui.
Ai câteva variante: poți folosi Google Maps direct - îi faci share la locație din contul lui (Family Link dacă e mai mic). Sau Google Family Link poate seta totul automat, inclusiv locația live.
Dar sincer? Eu folosesc o aplicație de monitorizare dedicată - e mai simplu decât să te cerți cu setările Google și să speri că adolescentul nu le dezactivează “accidental”. Plus că vezi și locații istorice, nu doar unde e acum.
Cât de în vârstă e copilul? Că asta schimbă puțin abordarea.
salut alexandra, înțeleg nevoia de a ști unde e copilul tău.
din câte știu, pentru a localiza telefonul copilului cu google maps, trebuie să folosești funcția “share location” din aplicația google maps, fie pe telefonul lui, fie prin contul lui google. dar ce-ar fi dacă ar vrea să dezactiveze funcția asta pe ascuns?