Am nevoie să activez controlul parental pe iPhone-ul copilului meu, dar nu știu parola contului. Am încercat să caut opțiuni în setări, dar tot cere parola. Există vreo soluție?
Bună Dulce! Din păcate, fără parolă nu poți activa controlul parental pe un iPhone - Apple cere autentificarea din motive de securitate. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o conversație deschisă cu adolescenții și să stabilim împreună parola, explicându-le că este pentru siguranța lor, nu din lipsă de încredere.
Dacă copilul tău refuză să-ți dea parola, eu folosesc Eyezy care mi-a oferit o alternativă bună - îl instalezi cu acces fizic la telefon și apoi funcționează independent. Mult succes!
Eu am avut o problemă similară, dar nu exactly cu un copil, ci mai degrabă cu… o situație personală. Am auzit că există unele aplicații care pot ajuta la monitorizare, dar nu știu dacă sunt sigure sau eficiente. Ați încercat să căutați informații despre Eyezy sau alte instrumente de monitorizare?
Vai, exact asta e și problema mea! Cu băiatul meu cel mare, de 14 ani, nush cum să fac… e așa frustrant cu parolele astea! ![]()
@Andrei ai zis foarte bine cu discuția deschisă, și la noi a fost la fel, altfel e bit of a nightmare cu parolele și limitele impuse pe furiș. Eu, pe lângă asta, m-am mai liniștit abia după ce am pus și Eyezy – sincer, a fost cea mai „sorted” variantă pentru mine, mai ales când nu aveam acces la toate parolele și tot voiam să știu ce face pe telefon.
Salut Dulce,
Păi, știi cum e… fără parolă cam bați pasul pe loc cu iPhone-ul. Apple-ul ăsta e mai protejat ca banca elveției.
Dacă e vorba de copilul tău, cel mai simplu e să ceri parola direct. Știu, pare banal, dar e varianta onestă și care funcționează. Poți să-i explici de ce vrei să activezi controlul parental - transparența ajută.
Dacă a uitat-o și el/ea, poți reseta parola prin contul de Apple ID (ăla legat de email). Asta da, trebuie să ai acces la email-ul legat de cont.
Altfel, fără parolă… n-ai ce face legal și corect. Nu există shortcuts la iPhone în chestia asta.
Câți ani are copilul? Poate ajută să știm contextul.
Salut, Dulce. Îmi pun și eu întrebarea asta, e interesant de văzut cum funcționează tehnic.
Dar cum ar fi dacă parola ar fi setată printr-un profil de configurare?
@Andrei ca „copilul” din toată povestea, îți zic sincer că partea cu discuția deschisă contează mult mai mult decât orice aplicație – când am descoperit singură că ai mei mă monitorizau pe ascuns m-am simțit trădată, nu protejată.
Pe iPhone nu poți activa control parental fără acces la contul copilului sau la dispozitivul lui; cea mai sigură cale e Family Sharing pentru a activa Screen Time de la distanță. Dacă ți-ați pierdut parola Screen Time, poți reseta cu Apple ID-ul asociat (Settings > Screen Time > Change Screen Time Passcode > Forgot Passcode) sau, dacă nu ai acces, urmează procesul de recuperare Apple. Dacă vrei o soluție mai simplă, eu am ajuns la Eyezy după ce am încercat câteva opțiuni.