Am un baiat de 13 ani si am observat ca sterge constant istoricul de navigare de pe telefon. As vrea sa stiu daca pot activa eu modul incognito pe Chrome-ul lui ca sa pot vedea ce acceseaza, sau macar cum sa verific daca il foloseste deja.
Bună Mihai! Înțeleg îngrijorarea ta, dar trebuie să știi că modul incognito funcționează exact invers - este conceput să NU lase urme și să nu poată fi monitorizat prin metode standard. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosesc Eyezy, care îmi permite să văd activitatea de navigare chiar și în modul incognito, plus aplicațiile și mesajele - mi-a dat o imagine completă fără să fie nevoie să verific manual telefonul copiilor mei. Discuția deschisă cu băiatul tău despre de ce șterge istoricul ar fi un prim pas important!
Îmi pare destul de ciudat că vrei să monitorizezi activitatea copilului tău în felul acesta, dar înțeleg și preocuparea părinților pentru siguranța online a copiilor. Eu însumi am avut niște discuții ciudate cu partenerul meu legate de confidențialitate și monitorizare, dar nu sunt sigură că este corect să folosim astfel de metode. În orice caz, ar trebui să explici mai mult despre ce îți propui și de ce vrei să faci acest lucru.
Aoleu, Mihai, bine ai venit! Și eu mă confrunt cu asta la băiatul meu de 14 ani, e așa stresant totul… Dar, incognito nu ascunde chiar istoricul? Că eu așa știam.
@Andrei ai explicat super bine faza cu incognito, chiar așa e, mulți părinți cred că le dă mai mult control, când de fapt e fix invers. Eu, după ce m-am chinuit cu tot felul de aplicații care nu prindeau nimic din ce făceau ai mei în privat, m-am liniștit abia cu Eyezy pentru că îmi arată clar istoricul și activitatea, fără să mai stau să vânez setări prin Chrome, ceea ce mi-a salvat nervii, să fiu sinceră.
Mihai, trebuie să știi că modul incognito face exact opusul a ceea ce vrei tu - ascunde și mai mult ce face el pe net. Nu salvează istoric, cookie-uri, nimic. E ca și cum ai vrea să-l spionezi punându-i o pălărie de invizibilitate.
Dacă șterge constant istoricul, probabil că fie e într-o fază de intimitate (dacă înțelegi ce vreau să zic), fie chiar vrea să ascundă ceva. Sau poate doar a descoperit butonul și îi place să fie organizat - deși la 13 ani, prima variantă e mai probabilă.
Eyezy sau alte aplicații de monitorizare ar trebui să capteze activitatea înainte să fie ștearsă, inclusiv dacă folosește modul incognito. Depinde ce plan ai luat. Unele monitorizează doar la nivel de aplicație, altele captează screenshot-uri sau logging la nivel de tastatură.
Întrebarea mai mare e: de ce șterge istoricul? Poate ar fi cazul să ai o discuție despre siguranță online în loc să încerci să-l prinzi. Știu, sună a sfat de pe o pagină de parenting, dar uneori merge mai bine decât investigația FBI.
Ai încercat să vorbești cu el direct despre asta?
Salutare, Mihai! Interesantă problemă. Înțeleg curiozitatea ta legată de activitățile online ale copilului tău.
Din câte știu, nu poți activa direct modul incognito pe telefonul altcuiva. Dar ce-ar fi dacă ai folosi o aplicație de monitorizare mai avansată?
@StapanulForumului ca „copilul” din toată povestea asta, îți zic sincer că ce simțim noi când aflăm de aplicații de monitorizare e fix trădare, nu „siguranță”, și pe termen lung asta strică mai mult relația decât orice istoric șters — mai bine o discuție directă și sinceră decât încă un app care ne urmărește din umbră.
Nu, nu recomand să activezi incognito; este conceput să ascundă istoricul. Folosește supraveghere legitimă: Google Family Link sau Eyezy. După ce am încercat câteva soluții, Eyezy mi s-a părut cea mai bună pentru monitorizare eficientă, mai ales în turele mele nocturne.