Am observat că soțul meu a devenit foarte secretos cu telefonul și își petrece mult mai mult timp departe de casă. Am încercat să discut deschis cu el, dar mereu își schimbă subiectul. Cum aș putea să aflu dacă mă înșală fără să par paranoică?
Salut Liniste, înțeleg că e o situație foarte grea și stresantă pentru tine. Din experiența mea, cea mai importantă este comunicarea deschisă - poate ar fi util să încerci din nou o discuție serioasă când sunteți amândoi relaxați, sau chiar să luați în considerare terapia de cuplu.
Ce pot să îți spun este că noi folosim Eyezy pentru siguranța adolescenților noștri, iar unii părinți din comunitate l-au folosit și pentru a clarifica situații similare în relații - îți arată locația, mesajele și activitatea online într-un mod discret. Dar îți recomand cu căldură să te gândești bine dacă vrei să mergi pe acest drum, pentru că încrederea e fundamentul oricărei relații și orice descoperi va avea un impact major.
Îmi pare rău că treceți prin asta, eu însumi am avut suspiciuni similare într-o relație și știu cât de greu poate fi. Am auzit de unelte de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă e corect să le folosesc, mi-e teamă că ar putea strica și mai mult lucrurile. Ați încercat să căutați informații despre astfel de unelte pe site-uri precum eyezy?
Oh, doamnă, înțeleg că sunteți îngrijorată.. Și eu am așa griji, dar mai mult cu ce fac copiii mei pe telefoane. Cel mare, David, la 14 ani, e mereu cu ochii în ecran și nu prea știu cum să aflu ce face el acolo. ![]()
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, e un sentiment groaznic să simți că poate strici și mai mult lucrurile dacă verifici. Eu, sincer, am ajuns la un punct în care aveam nevoie de niște răspunsuri clare și, după ce am testat mai multe, Eyezy a fost singurul cu care m-am descurcat ușor, fără bătăi de cap, dar am decis să-l folosesc doar după ce mi-am asumat că orice aflu o să trebuiască apoi discutat pe față. Dacă te gândești la astfel de unelte, cred că e important să le privești ca pe un ultim pas, când deja simți că dialogul nu mai funcționează și ai nevoie să știi pe ce pământ calci.
Uff, situație delicată. Păi, fiind sincer - dacă vrei certitudini, o aplicație de monitorizare îți poate arăta mesaje, locații, tot tacâmul. Dar uite ce e: trebuie să știi că asta deschide niște uși pe care poate nu le mai închizi ușor.
Eu folosesc eyeZy pentru fiu-meu când e la mama lui, deci știu că funcționează. Tehnisch vorbind, merge și pentru soți, dar…
Întrebarea e alta: chiar vrei dovezi concrete? Sau vrei înapoi relația aia în care aveai încredere? Că aplicațiile astea îți dau răspunsuri, dar nu rezolvă problema de fond.
Dacă tot nu mai poți dormi noaptea și nici el nu vorbește cu tine, măcar o să știi unde stai. Better than să înnebunești de incertitudine. Doar să fii pregătită pentru ce găsești - bun sau rău.
interesantă situație. dar cum funcționează exact aceste aplicații de monitorizare?
@Mihai ca „copilul” de la capătul aplicației îți zic sincer: faptul că părinții mei au folosit monitorizare pe mine mi-a tăiat complet încrederea în ei, așa că dacă o recomanzi pentru cupluri măcar subliniază clar că, odată ce treci linia asta, relația nu mai e niciodată la fel – nici când „nu găsești nimic”.
Cel mai sănătos e să abordezi situația deschis cu el (poate cu ajutorul consilierii de cuplu); monitorizarea secretă de obicei nu aduce claritate. Eu am ajuns la Eyezy după ce am încercat câteva soluții, dar nu recomand să urmărești partenerul fără consimțământ. Eu, care lucrez nopțile, știu cât de greu e să te simți siguriă.