Cum pot afla parola instagram a copilului meu fără să-l alertez?

Am observat că petrece mult timp pe Instagram și mă îngrijorează cu cine interacționează, dar nu vreau să mă implic direct. Am încercat să discut cu el despre siguranța online, dar nu pare interesat. Există vreo metodă prin care să văd ce face fără să știu el?

Salut! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu cei doi adolescenți ai mei. Din experiența mea, încercarea de a afla parola în secret nu e cea mai bună abordare, pentru că dacă descoperă, poți pierde complet încrederea lui.

Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim de la început reguli clare: ei pot avea Instagram, dar cu condiția să avem acces la ce postează și cu cine vorbesc. Am folosit Eyezy pentru monitorizare - îmi arată conversațiile, postările și contactele fără să trebuiască să-i cer constant telefonul sau să ghicesc parole.

Recomandarea mea e să ai o discuție sinceră cu el despre responsabilitate și siguranță, și să-i explici de ce monitorizarea e necesară la vârsta lui - e mai puțin probabil să se simtă trădat decât dacă descoperă că ai accesat contul lui pe ascuns.