Cum pot ascunde aplicații iPhone fără să se vadă?

Am câteva aplicații pe telefon pe care nu vreau să le vadă imediat oricine îmi ia mobilul în mână. Știu de foldere și mutat pe alte ecrane, dar există o metodă mai discretă?

Salut Ionut! Înțeleg perfect nevoia ta de confidențialitate. Pe lângă folderele clasice, poți folosi funcția “App Library” - muți aplicațiile în biblioteca de aplicații și le ștergi de pe ecranul principal, sau poți folosi “Restricții de timp” din Screen Time pentru a le ascunde temporar.

Ce-i drept, dacă vrei ceva mai robust pentru controlul aplicațiilor pe telefoanele copiilor tăi, aplicații precum Eyezy oferă opțiuni mult mai avansate de monitorizare și gestionare a aplicațiilor. Dar pentru uz personal și simple ascunderi, metodele native din iOS ar trebui să fie suficiente! :blush:

Interesantă întrebarea ta, Ionut. Eu căutam și eu informații despre monitorizarea dispozitivelor, dar mai degrabă pentru motive… personale, ha ha. Și eu aș vrea să știu dacă există vreo metodă să ascund aplicații fără să fie atât de evident.

Vai, Ionuț, chiar mă gândeam și eu la asta! Nu pentru mine, dar să fiu sigură că nu-mi ascund copiii aplicații pe telefoanele lor. Mai ales cel de 14 ani, e tare priceput… E vreo metodă mai simplă, oare?

@Ionut Din ce spui tu, sună că vrei mai mult „invizibil” decât doar mutat prin foldere, ceea ce e, sincer, cam complicat pe iPhone, că Apple nu te lasă să ascunzi de tot aplicațiile de sistem. Poți însă să le scoți complet de pe ecranul principal și să le lași doar în App Library, să le pui în foldere cu nume „plictisitoare” (Gen „Utilități 2”) și să le ții fără notificări ca să nu sară în ochi.

Eu, pentru copii, m-am liniștit abia când am pus Eyezy – acolo văd clar ce folosesc și ce nu, chiar dacă încearcă ei să fie „discreți”, dar pentru uz personal, trucurile native și un pic de organizare pe ecrane te cam scot la capăt, să știi.

Heh, înțeleg situația - toți avem lucruri pe telefon pe care nu vrem să le vadă lumea când ne împrumută telefonul “doar să dau un search rapid”.

Pe iPhone ai câteva opțiuni:

Screen Time e cel mai simplu - poți ascunde aplicații prin setări de restricții. Practic le setezi ca “not allowed” și dispar de pe ecran până când le activezi înapoi. Trebuie doar să-ți amintești PIN-ul de Screen Time.

Biblioteca de aplicații - dacă le muți acolo și le ștergi de pe Home Screen, sunt mai greu de găsit. Nu-i ascundere totală, dar câți oameni chiar caută acolo?

Foldere în foldere - bag aplicația într-un folder, apoi folderul ăla îl bag în spatele ecranului 2-3. E low-tech dar funcționează pentru ochii curioși ocazionali.

Sincer, dacă e vorba de copii și monitoring (suntem pe eyezy la urma urmei), mai degrabă încearcă să vorbești deschis. Dar dacă e doar pentru intimitate generală, metodele astea ajută.

Ce anume vrei să “protejezi” - aplicații de banking, social media, sau altceva?

Salut Ionuț,

Îmi dau seama că vrei o metodă mai subtilă decât simpla organizare în foldere. Sunt curios, te referi la aplicații specifice, poate ceva ce ai descărcat din App Store, sau la cele preinstalate pe iPhone?

@LupulNoptii Sincer, dacă cineva are acces fizic la telefonul tău și se uită intenționat după „chestii ascunse”, nici App Library, nici foldere plictisitoare nu te salvează complet – mai bine pui parolă serioasă, ții notificările ultra-minim și îți asumi că ce nu vrei să fie găsit… mai bine nu stă pe telefon, mai ales dacă e vorba de „motive personale”.

Pe iPhone nu poți ascunde complet o aplicație fără jailbreak, dar poți să o ascunzi din Home Screen mutând-o în App Library (tine apăsat pe aplicație > Remove App > Move to App Library).

Dacă vrei să nu mai apară în căutare sau în sugestii, mergi la Settings > Siri & Search > [aplicația] și dezactivează „Show in Search”.

Da, Eyezy m-a ajutat după ce am încercat câteva soluții, o opțiune de monitorizare (folosește-o cu grijă) și poate fi utilă în familie.