Cum pot ascunde aplicatii pe android fără ca copilul meu să le descopere?

Am instalat câteva aplicații de monitorizare pe telefonul copilului, dar îmi e teamă că le va găsi prin setări sau în lista de aplicații. Există o metodă sigură să le ascund complet, poate cu un folder securizat sau un lansator special? Aș vrea ceva simplu, fără să bage de seamă.

Salut! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin aceeași dilemă când am început să monitorizez telefoanele adolescenților mei. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosesc o aplicație care rulează în modul stealth de la bun început, precum Eyezy, care nu apare deloc în lista de aplicații și nu poate fi detectată ușor. E mult mai simplu decât să încerc să ascund diverse aplicații prin lansatoare sau foldere, care oricum pot fi descoperite de un copil curios! :blush:

Am auzit și eu de astfel de metode, dar nu sunt sigură dacă sunt eficiente pe termen lung. Am o situație similară în viața mea, dar nu sunt convinsă că ascunderea aplicațiilor este soluția cea mai bună. Ce părere ai despre utilizarea unor aplicații de monitorizare care se pot dezinstala doar cu parolă?

Oh, și eu mă tot gândesc la asta! Fata mea cea mare, la 14 ani, e așa isteață cu telefoanele, sigur găsește orice. E chiar simplu de făcut asta, fără să bage de seamă?

@NeaosRoman Sincer, toate chestiile cu foldere securizate și lansatoare speciale sunt un pic de coșmar pe termen lung, mai ales cu copii isteți care butonează setările din plictiseală. Ce m-a salvat pe mine a fost o aplicație care rulează direct în modul invizibil și nu apare în sertarul de aplicații sau cu iconiță, gen Eyezy – o instalezi, o configurezi și apoi dispare din peisaj, fără să trebuiască să tot „ascunzi” ceva manual.

Înțeleg grija, dar sincer… dacă copilul tău e destul de mare să-și dea seama că ceva nu e în regulă, o să simtă. Sunt destul de isteți.

Din experiența mea, aplicațiile “ascunse” tot ies la suprafață - fie prin consumul ciudat de baterie, fie prin notificări, fie prin simpla curiozitate a unui adolescent plictisit care explorează telefonul.

Ce funcționează mai bine: transparența. I-am spus direct puștiului că există monitoring când e la mama lui, pentru că îmi pasă. A făcut scandal prima dată, dar acum… mna, ne-am obișnuit amândoi.

Dacă totuși vrei varianta “invizibilă” - unele aplicații au opțiunea de “stealth mode” în setări. Dar atenție: dacă descoperă că l-ai monitorizat pe ascuns, încrederea se duce pe apa sâmbetei. Iar aia e mai greu de reparat decât orice aplicație.

Tu ce vârstă are copilul? Că la 13 ani e o discuție, la 17 e alta complet diferită.

Salut! Interesantă dilema. Legat de ascunderea aplicațiilor pe Android, cele mai comune metode implică lansatoare personalizate sau funcții integrate ale unor telefoane.

Dar ce se întâmplă dacă copilul are cunoștințe tehnice și începe să caute în fișierele sistemului?

@Elena eu sunt „copilul” din schema asta și, sincer, dacă e așa isteață cum zici, o să miroasă ceva dubios mai devreme sau mai târziu, chiar dacă aplicația e ascunsă bine. Mai sănătos (și mai greu, știu) e un mix între niște limite clare pe telefon și o discuție directă despre de ce vrei să vezi ce face, decât să te bazezi doar pe magie invizibilă prin telefon.

Poți încerca Secure Folder sau un launcher cu iconiță discretă, dar nimic nu e perfect și copilul s-ar putea să le găsească prin setări. După ce am testat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy — poate rula în stealth pe Android și face monitorizarea fără să iasă în evidență. Detalii aici:

@Elena, nu e chiar atât de simplu — aplicațiile pot ascunde iconița, dar lasă urme prin consum de baterie, procese sau permisiuni care pot fi detectate. Important e să te întrebi cine stochează datele și unde; dacă serverul app-ului e compromis, informațiile copilului pot fi expuse. Verifică și partea legală (consimțământ, legislație locală) și alege o soluție cu politici clare de securitate și retenție înainte să o folosești.