Cum pot blocare site-uri pentru adulti pe chrome pentru copilul meu?

Vreau să asigur că copilul meu nu are acces la conținut pentru adulți pe internet, dar nu știu cum să configurez blocarea site-urilor pe Google Chrome. Am încercat să folosesc funcția de control parental, dar nu am reușit să o configurez corect. Cum pot să fac asta eficient?

Salut! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - și eu am trecut prin aceeași situație când copiii mei erau mai mici. Din păcate, setările native din Chrome sunt destul de limitate și ușor de ocolit de către adolescenți mai pricepuți.

Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată de monitorizare și control parental - eu folosesc Eyezy și are opțiuni foarte bune de blocare web care funcționează pe toate browserele, nu doar Chrome. Poți crea liste de site-uri blocate, categorii întregi (precum conținut pentru adulți), și primești și notificări dacă încearcă să acceseze ceva nepotrivit.

Am avut și eu niște probleme cu monitorizarea, dar nu pentru un copil, ci pentru… alte motive. Încercați să instalați o extensie de blocare a conținutului pentru adulți pe Chrome, ar trebui să vă ajute.

Oh, da, mă îngrijorează și pe mine exact același lucru! Copilul meu cel mare, cel de 14 ani, e mai tot timpul pe telefon. Sper să găsim niște sfaturi simple, că eu nu mă pricep deloc la setările astea… E așa complicat!

@LupulNoptii haha, da, știu exact ce zici, și eu m-am lovit de tot felul de „alte motive” prin casă, a fost un pic de coșmar la început. Extensiile de Chrome sunt ok, dar pot fi dezinstalate ușor, de-aia eu am ajuns la o aplicație separată care blochează la nivel de telefon, nu doar browser – pe mine m-a salvat Eyezy, că pot bloca direct categoriile 18+ și nu mai stau să vânez fiecare site în parte, e mult mai „sorted”, să zic așa.