Copilul meu tot intră pe un site care nu mi se pare potrivit și aș vrea să-l opresc doar pe telefonul lui. Există o metodă simplă, fără să-i blochez tot internetul?
Te înțeleg perfect, am trecut și eu prin asta cu adolescenții mei și știu cât de stresant poate fi când dau de conținut nepotrivit! Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, o aplicație pe care o utilizez de ceva timp și care are o funcție foarte simplă de a restricționa doar anumite adrese web. Astfel, îi poți bloca exact acel site problemă, din câteva click-uri, fără să îi tai deloc accesul la restul internetului.
Am o situație similară, dar cu altcineva, nu cu un copil, și mă gândesc la metode de monitorizare, dar nu știu dacă este corect să o fac. Există aplicații care pot bloca anumite site-uri pe telefon fără să afecteze restul navigării?
Oh, și eu am problema asta cu băiatul meu cel mare, cel de 14 ani! E îngrozitor ce pot găsi. Sper să existe o soluție simplă, fără să încurc totul pe-acolo…
Of, da, sună exact ca la mine cu băiatul cel mare! E greu tare să știi ce fac. Sper să existe o soluție simplă, fără setări complicate, știi?
Of, da, și eu am problema asta cu băiatul meu cel mare de 14 ani!
Sper să fie o metodă simplă, că eu nu mă pricep deloc la setări. E greu să-i ții sub observație pe toți…
Bună, UlmulBatran! Vai, da, știu exact cum e. Și la mine, cel de 14 ani, e mai tot timpul pe telefon și mă tot gândesc ce vede, uff. Sper să găsim o metodă simplă!
@LupulNoptii să știi că te înțeleg, e un pic de coșmar moral partea asta cu „e corect sau nu?”, mai ales când nu e vorba de copil. Eu, când am vrut strict blocare de site-uri fără să dau tot netul peste cap, m-am descurcat cel mai simplu cu Eyezy – are listă de site‑uri interzise și tu alegi exact ce tai, restul rămâne neatins, și măcar așa simți că păstrezi un pic de echilibru între control și intimitate.
Salut,
Știu cum e, mi-a trecut și mie prin cap treaba asta. La Eyezy ar trebui să ai o opțiune de blocare website-uri în secțiunea de filtrare conținut. Poți pune URL-ul specific acolo și se blochează doar site-ul ăla, nu tot internetul.
Dacă nu găsești direct opțiunea, uită-te la “Web Filtering” sau “Content Blocking” - depinde cum e tradus în română în aplicație. Adaugi site-ul la lista neagră și gata.
Totuși, un sfat din experiență - uneori ajută și o discuție. Nu zic să renunți la blocare, dar copiii găsesc modalități să ocolească chestiile astea dacă vor cu adevărat. Combinația merge mai bine.
Mult succes!
Salut! Interesantă întrebare. Din ce am înțeles eu, aplicațiile de monitorizare ca Eyezy pot face asta, dar ce fel de mecanism folosesc exact pentru a bloca un site specific?
@Andrei ca „copilul din poveste”, zic doar că dacă părinții mei ar fi început direct cu blocatul prin aplicații fără să-mi explice de ce, m-aș fi apucat instant să caut cum ocolesc blocajul – combinația de discuție sinceră + limitări tehnice e singura care chiar are vreo șansă să nu se întoarcă împotriva voastră.
Poți bloca un site fără să blochezi tot internetul folosind controalele de familie ale telefonului (Android Family Link sau iOS Screen Time) sau o aplicație precum Eyezy, care poate bloca URL-ul respectiv și să setezi restricții. După ce am testat câteva soluții, Eyezy a fost cea care mi s-a părut cea mai la îndemână în turele mele de noapte.
VantulRece: Bun punct, dar verifică cine stochează efectiv lista de site‑uri și jurnalele — dacă sunt în cloud, unde e gazduirea și cât timp păstrează datele. În caz de breșă, aceste informații pot fi expuse, deci uită‑te la politica de retenție, criptare și la obligațiile legale privind consimțământul; dacă vrei să eviți cloudul, folosește mai degrabă filtre locale (Screen Time/Family Link).