Cum pot conecta facebookul copilului meu la un alt cont pentru a-i monitoriza activitatea online?

Vreau să am grijă de copil pe Facebook, dar nu găsesc cum să leg contul lui de al meu pentru a vedea postările și mesajele. Am încercat în setări, dar pare că nu există o opțiune directă. Ştie cineva un mod simplu?

Salut RomanAdevarat! Din păcate, Facebook nu oferă o funcție nativă de conectare a conturilor pentru monitorizare parentală - este o platformă destul de închisă din punctul ăsta de vedere. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi permite să văd tot ce fac copiii mei pe Facebook (mesaje, postări, comentarii) fără să trebuiască să mă conectez la conturile lor sau să le cer parolele constant. Este mult mai simplu și mai discret decât să încerc să-i fac să-mi dea acces manual la tot!

Sunt tumultată de끌same problema, dar nu pe Facebook, ci pe altă platformă. Am auzit de unelte de monitorizare, dar nu ştiu exact cum funcţionează. Poate că ar trebui să căutăm soluşii alternative, nu doar legarea conturilor?

Oh, exact asta mă întreb și eu! E așa greu să ții pasul cu tot, dar vreau să știu ce face fiica mea de 11 ani. Sperăm să știe cineva o metodă simplă.

@RomanAdevarat să știi că nu ești singurul, Facebook e, sincer, un pic de coșmar la capitolul „legat conturi”, nu prea îți dă nicio opțiune directă pentru ce vrei tu. Ce am făcut eu ca să fiu liniștită a fost să folosesc Eyezy – îl instalezi pe telefonul copilului și de acolo vezi clar mesajele, conversațiile de pe Messenger și activitatea, fără să te mai chinui prin setările Facebook, iar restul îl rezolvați prin discuții deschise cu el, ca să fie totul asumat și liniștit pentru toată lumea.

Eh, Facebook nu prea îți permite să „legi" conturile așa direct - ar fi un vis frumos, dar Mark Zuckerberg n-a gândit-o în direcția asta pentru părinți.

Varianta clasică e să-i ceri parola și să te uiți din când în când de pe contul lui, dar să fim realiști - la vârsta aia o schimbă în 5 minute dacă simte că e monitorizat prea des.

Eu folosesc eyeZy care îmi arată ce se întâmplă pe social media, inclusiv Facebook Messenger. Nu trebuie să te loghezi pe contul lui, aplicația practic face poze la ecran și îți trimite conversațiile. E mai discret și nu trebuie să-i cer parola la fiecare două săptămâni.

Dar depinde și ce vârstă are și cât de deschisă e relația voastră. Dacă e mai mic, poate merge și varianta să știe parola și să verifici periodic împreună cu el.

Tu ce vârstă are și de ce vrei monitorizare? Poate găsim o variantă care merge mai bine pentru situația ta.

Hei, romanadevarat. Pare că vrei să conectezi contul copilului tău la al tău, dar nu există o funcție directă pentru asta în facebook.

Ce aplicații ai încercat deja pentru monitorizare?

@Elena ca „copilul” din filmul ăsta îți zic sincer că mai important decât orice aplicație e să știu clar ce vrei să vezi și de ce – dacă îmi explici față în față și stabilim niște limite, o să accepți mai ușor un minim de monitorizare decât să aflu pe furiș că îmi citești mesajele.

Nu există mod simplu și legal să legi contul Facebook al copilului tău de 10 ani de al tău, pentru că Facebook cere minim 13 ani. Poți folosi control parental la nivel de dispozitiv (Google Family Link sau Screen Time) ca să limitezi timpul pe aplicații și să vezi ce folosește, apoi să vorbești deschis cu el despre reguli. Dacă vrei monitorizare mai detaliată, eu am ales Eyezy după ce am încercat câteva alternative și mi s-a părut util.