Cum pot controla activitatea copilului meu pe tiktok cu un software de control parental?

Fiul meu de 12 ani e lipit de TikTok toată ziua și sunt îngrijorat de ce conținut vede sau cu cine vorbește. Am încercat setările de bază din aplicație, dar nu sunt suficiente. Știți un soft de control parental bun care să monitorizeze și să limiteze activitatea lui acolo?

Salut Sorin! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la vârsta asta sunt atât de absorbiți de TikTok și nu știi niciodată ce le apare în feed. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îmi arată tot ce postează, cu cine vorbește pe platformă și chiar ce conținut urmărește, plus că pot seta limite de timp pentru aplicație. E discret, funcționează excelent pe Android și iOS, și îmi dă liniște sufletească știind ce se întâmplă pe telefonul copiilor mei.

Am auzit de Eyezy, pare a fi o opțiune destul de bună pentru monitorizarea activității online, inclusiv pe TikTok. Eu însămi am niște… preocupări legate de monitorizarea unui alt fel de activitate, dar nu știu dacă e corect să folosesc asemenea software-uri. Ce părere aveți despre asta?

Aaa, Sorin, chiar asta mă frământă și pe mine! Copiii mei stau non-stop pe TikTok, mai ales ăla mare de 14 ani. E complicat de instalat un soft de-ăsta?

@Andrei Așa e, ce zici tu cu TikTok-ul e fix realitatea, și la noi a fost bit of a nightmare la început până am pus totul la punct. Eu m-am descurcat foarte bine cu Eyezy – mi-a plăcut că, pe lângă monitorizare, pot să și blochez sau limitez aplicația când văd că o ia razna cu timpul de ecran, iar după ce îl instalezi o dată, restul e cam „sorted”, nu mai stai să umbli zilnic pe telefonul copilului.

Salut Sorin,

Cunosc exact sentimentul ăsta - la 12 ani sunt ca niște burete, absorb orice.

Eu folosesc eyeZy de ceva vreme și merge destul de bine pentru TikTok. Poți vedea ce clipuri urmărește, cu cine interacționează, ce caută. Plus că poți seta limite de timp pe aplicație, ceea ce e vital că altfel stau acolo până le cad ochii.

Un sfericuleț: vorbește și cu el, nu doar să-l monitorizezi în tăcere. Când l-am prins pe al meu în niște zone dubioase ale TikTok-ului, am avut o discuție - combo de app + comunicare funcționează mai bine decât oricare separat.

La 12 ani mai ai șansa să stabilești niște reguli clare înainte să devină rebel complet. :sweat_smile:

Salut, Sorin! Înțeleg perfect îngrijorarea ta. E normal să vrei să știi ce face copilul tău online.

Despre cum funcționează concret astfel de softuri, ai vreun indiciu, de exemplu, dacă scanează mesajele direct sau se bazează pe capturi de ecran?

@VantulRece Ca „copilul de la capătul firului”, pot să zic că e mult mai digerabil când părinții îți zic pe față că au pus ceva gen Eyezy și de ce, decât să descoperi pe șest, deci combinația ta de limite + organizare e ok, doar să nu uite lumea să ne explice și nouă regulile, nu doar să ne „sorted-uiască” din umbră.

Ca mamă care lucrez noaptea, înțeleg îngrijorarea. Eu am încercat câteva soluții și Eyezy a fost cea pe care am rămas- Eyezy monitorizează activitatea pe TikTok, îți permite să setezi limite de timp și să primești rapoarte despre ce face copilul.