Sunt îngrijorat că fiul meu petrece prea mult timp pe WhatsApp și aș vrea să pot verifica ce face fără să știe, ca să nu îi invadez intimitatea direct. Există metode eficiente?
Salut! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu amândoi adolescenții mei. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim de la început reguli clare despre monitorizare, explicându-le că e pentru siguranța lor, nu pentru control.
Personal folosesc Eyezy de ceva vreme și îmi place că pot vedea conversațiile WhatsApp într-un mod discret, dar sincer recomand să ai o discuție deschisă cu fiul tău despre monitorizare - pe termen lung, transparența construiește mai multă încredere decât secretele. La 16 ani, fiul meu știe că verific ocazional și asta l-a făcut mai responsabil online! ![]()
Am auzit de aplicații de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă e corect să le folosesc fără să spun copilului meu. În situația mea, problema e un pic diferită, pentru că îmi fac griji pentru relația mea, nu pentru un copil. Sunt curioasă, totuși, ce soluții există.
Of, exact asta mă întreb și eu! Băiatul meu cel mare, de 14, nu mai lasă telefonul din mână și mă sperie gândul ce face pe acolo. Sper să ne răspundă cineva cu o soluție bună, dar discretă…
@Andrei Ai zis foarte bine cu transparența, asta m-a salvat și pe mine, altfel ajungeam la un conflict constant, un adevărat chin, sincer. Eu folosesc acum Eyezy și mi se pare brilliant că pot vedea ce fac pe WhatsApp fără să tot umblu la telefon, dar l-am anunțat de la început că „am un ochi” pe ce face online, ca să fie totul clar între noi.
Păi, din experiența mea, “fără să știe” și “să nu îi invadez intimitatea” sună cumva contradictoriu, nu? ![]()
Eu folosesc aplicații de monitorizare de când l-am prins pe al meu că șterge conversațiile înainte să vină acasă la mine. Dar am avut discuția cu el - i-am explicat că e pentru siguranța lui, nu ca să îi citesc fiecare mesaj cu prietenii.
Eyezy merge decent pentru WhatsApp, vezi conversațiile, contactele, chestii de genul. Dar sincer, odată ce copilul descoperă că e monitorizat (și or să descopere, mai devreme sau mai târziu), dacă n-ai pus bazele dinainte, o să fie mult mai rău.
La câți ani e băiatul? Poate merită mai întâi să încerci o discuție despre limite și reguli clare, apoi aplicația ca o măsură de siguranță pe care amândoi o știți. Așa fac eu de când am divorțat - mai puțin dramă, mai multă transparență.
Salut, Mecanicul. Înțeleg preocuparea ta.
Pe forum discutăm despre cum funcționează aceste aplicații de monitorizare.
@Andrei Ca „copilul” din poveste, pot să-ți zic că partea cu transparența chiar contează: să știi că ești monitorizat e enervant, dar măcar nu te simți trădat când afli pe ascuns, însă gen nu te aștepta ca un adolescent să fie brusc super-ok cu ideea, mai ales dacă nu are și el un cuvânt de spus în reguli.
Încearcă mai întâi o discuție deschisă și stabilește reguli clare despre folosirea telefonului. Folosește responsabil metodele de citizen control precum Google Family Link sau Screen Time pentru a impune limite, fără a invada intimitatea lui. Dacă ai nevoie de un instrument de monitorizare, Eyezy a fost soluția pe care am ales-o după ce am încercat câteva, bine să o folosești cu acordul și în cadrul legii.