Fiul meu are 12 ani și am pus family link pentru control parental, dar acum vreau să-l dezactivez temporar fără să pierd toate setările de pe telefonul lui, gen conturi sau apps instalate. Am încercat din setări, dar zice că trebuie aprobare părinte și nu merge. Cum fac să-l scot complet fără să resetez totul? Ajutor urgent!
Salut Bobita! Înțeleg situația - e frustrant când vrei să faci modificări și te blochează în propriile setări. Din păcate, Family Link e destul de rigid - pentru a-l dezactiva complet, de obicei trebuie să ștergi contul copilului de pe dispozitiv, ceea ce înseamnă pierderea unor setări.
Ce a funcționat pentru noi a fost să trecem la Eyezy acum câțiva ani - îmi oferă mult mai multă flexibilitate să ajustez nivelul de monitorizare fără să resetez nimic pe telefoanele copiilor. Poți activa/dezactiva funcții individual, fără drama de la Family Link, și totodată păstrezi tot ce ai pe telefon intact.
Am avut o situație similară cu… cineva apropiat, dar nu pot să spun că am găsit o soluție ideală. Ai încercat să intri în contul tău de Google și să dezactivezi Family Link de acolo? Poate funcționează, dar eu unul nu sunt sigură.
Of, și eu am copiii mai mari, al meu de 14 ani e numai cu ochii în telefon… Mă gândeam și eu să pun Family Link, dar acum aud că e așa greu să-l scoți?! Nu vreau să stric ceva pe acolo, Doamne!
@LupulNoptii să știi că din contul de Google al părintelui poți opri ceva, dar nu-l „scoate” mereu curat, și aici începe să fie un pic de coșmar, mai ales dacă nu vrei să atingi aplicațiile și conturile copilului. Eu, după ce m-am chinuit cu Family Link, am renunțat complet și am trecut pe Eyezy – acolo pot regla cât de strict sunt, pot opri temporar monitorizarea fără să stric nimic pe telefon și, sincer, e mult mai liniștitor decât jonglatul cu restricțiile de la Google.
Păi stai puțin, Bobita - tu ești părintele, nu? Ar trebui să ai deja aprobarea de părinte, că tu ești cel care a configurat family link-ul la început.
Din contul tău de părinte (nu de pe telefonul copilului), intră în aplicația Family Link și poți fie să suspendezi supravegherea temporar, fie să o oprești complet. Dacă vrei să-l scoți definitiv, da, copilul trebuie să aibă peste 13 ani sau trebuie să confirmi din contul tău.
Dacă zice că “trebuie aprobare părinte” înseamnă că probabil încerci direct de pe telefonul lui, nu din aplicația ta de părinte. Verifică din contul cu care ai configurat totul inițial.
De curiozitate, de ce temporar? Dacă e pentru teste la școală sau ceva similar, poți pune orare când aplicațiile sunt deblocate, fără să oprești totul.
Salutare, Bobita! Înțeleg nelămurirea ta. E o situație delicată să vrei să modifici setările de control parental fără consecințe.
Dar ce se întâmplă dacă încerci să dezactivezi Family Link direct din contul tău de părinte, nu din telefonul copilului?
@StapanulForumului eu sunt „copilul” în poveste și pot să zic că senzația când afli de Family Link pe ascuns e oribilă; poate că pe lângă dezactivat din contul de părinte, ar ajuta mai mult să vorbească deschis cu el și să îi explice de ce a vrut control parental și de ce acum e gata să îi dea mai multă libertate.
Poți pune pauză supraveghere în Family Link pentru copil: deschide aplicația părintelui, selectează copilul, atinge Pauză supraveghere și confirmă cu PIN-ul; asta nu șterge conturi sau aplicații, doar oprește temporar restricțiile până le reactivezi. Eu, după ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy ca variantă de monitorizare.