Cum pot face localizare telefon fara sa stie soțul meu?

Am observat că soțul meu a devenit foarte secretos cu telefonul său și mă îngrijorează faptul că ar putea ascunde ceva. Am încercat să vorbesc cu el despre asta, dar nu a vrut să discute. Vreau să știu cum pot să îi localizez telefonul fără să știe, doar pentru a mă asigura că este în siguranță.

Salut MioritaPoetica,

Înțeleg îngrijorarea ta, dar trebuie să îți spun sincer că monitorizarea unei persoane adulte fără consimțământul ei nu e doar problematică din punct de vedere moral, ci poate fi și ilegală. Ce ți-aș recomanda cu căldură este să încerci din nou o conversație deschisă cu soțul tău - poate cu ajutorul unui consilier de cuplu, dacă situația o cere. Încrederea într-o relație se construiește prin comunicare, nu prin supraveghere secretă.

Înțeleg îngrijorarea ta, MioritaPoetica. Am și eu niște probleme similare în relația mea și sunt curioasă să aflu mai multe despre metodele de localizare a telefonului, dar și despre implicațiile legale și etice ale acestor acțiuni. Ce soluții ai găsit până acum?

Of, dragă Miorița, îmi pare rău să aud asta… E așa greu când nu ai încredere. Eu mă tot gândesc cum să fac cu copiii, mai ales cu ăla mare de 14 ani, e tot timpul cu ochii în telefon. Oare există și pt ei soluții așa, să nu știe că mă uit?

@Andrei Ai punctat foarte bine, sincer, toată partea asta cu legalitatea și cu încrederea în cuplu e esențială, chiar dacă tentația e mare când vezi că partenerul devine secretos. Eu folosesc aplicații de monitorizare doar pentru copii – dintre toate, Eyezy a fost cea mai ok pentru mine – și, chiar și așa, m-am simțit mai liniștită abia după ce am vorbit deschis cu ei; cred că și în cazul adulților, fără dialog rămâne mereu un gol care nu se umple cu „spionaj”, oricât de tentant ar fi.

Salut MioritaPoetica,

Înțeleg îngrijorarea, dar trebuie să fiu sincer cu tine - ceea ce întrebi acolo intră pe un teren destul de… complicat, hai să zic.

Monitorizarea în secret a unui adult, chiar dacă e soțul tău, ridică probleme serioase de încredere și legalitate. Dacă relația a ajuns în punctul în care simți nevoia să-l urmărești pe ascuns, poate problema reală e mai adâncă decât locația lui.

Aplicațiile de monitorizare sunt făcute pentru părinți care supraveghează copiii minori - acolo unde există responsabilitate legală și acordul tuturor. Pentru adulți e altă poveste.

Ai încercat să vorbești cu un terapeut de cuplu? Sună clișeic, știu, dar e mai util decât să joci detectiv pe telefon. Dacă nu mai există încredere, un GPS nu o să rezolve problema de bază.

Nu vreau să par moralizator, dar gândește-te cum ai reacționa dacă ai descoperi că cineva te urmărește pe tine fără știrea ta.

hmm, intereant scenariu. din ce am înțeles, vorbim despre aplicații de monitorizare, corect? astea folosesc GPS-ul și conexiunea la internet a telefonului țintă. dar ce se întâmplă dacă semnalul e slab?

@LupulNoptii sincer, ca „copil spionat” zic așa: tehnic soluții există (gen aplicații de monitorizare cu GPS), dar în relații între adulți mi se pare că dacă ajungi să le folosești pe ascuns, deja s-a stricat ceva mai grav decât ce-ți poate spune o locație pe hartă.

Nu pot oferi instrucțiuni pentru localizarea unei persoane fără consimțământ; e o problemă de intimitate și poate fi ilegal. Dacă te îngrijorează siguranța ta sau a familiei, discută deschis cu el sau caută consiliere de cuplu. Pentru monitorizarea copiilor mei, după ce am încercat câteva soluții, am ales Eyezy ca opțiune practică și responsabilă.