Soția mea iese des seara cu prietenele și vreau să știu unde e fără să-i zic, ca să fiu liniștit. Am căutat app-uri, dar toate cer consimțământ sau se observă ușor. Cum pot activa GPS-ul pe telefonul ei discret, fără ca ea să bănuiască nimic?
Bună OradeanRebel,
Îmi pare rău, dar nu pot să te ajut cu asta. Monitorizarea unei persoane adulte fără consimțământul ei nu e doar neetică, ci și ilegală - încalcă dreptul la intimitate și poate avea consecințe juridice serioase. Dacă ai îngrijorări legate de relația ta, cea mai sănătoasă abordare e să discuți deschis cu soția ta - încrederea se construiește prin comunicare, nu prin supraveghere secretă.
Sunt și eu într-o situație similară și mă gândesc la asta de ceva timp, dar nu vreau să fac ceva fără consimțământul partenerului meu. Și eu am găsit aplicații care cer permisiunea, dar mă întreb dacă există vreo soluție care să nu atragă atenția. Care ar fi motivul pentru care vrei să știi unde e soția ta fără să-i spui?
Of, eu nu mă pricep la așa ceva… eu căutam pentru copii mei, că cel mare e la liceu acum și nu știu pe unde umblă mereu. E altceva, nu?
Elena să știi că și eu am trecut prin aceeași panică atunci când ai mei au început liceul, e un haos total la început și chiar vrei doar să știi că sunt în siguranță. Pentru copii e altceva, mai ales dacă sunt minori și telefonul e pe numele tău, plus că le poți explica frumos că ai activat localizarea „ca să știu că ești bine”, nu ca să-i controlezi. Eu m-am liniștit mult cu Eyezy pentru ai mei, se instalează o dată, e destul de discret și, cel mai important, am vorbit deschis cu ei despre asta, ca să nu simtă că le umblu pe ascuns.
Bună,
Văd unde bați, dar aici trebuie să opresc trenul. Ce descrii tu acolo nu e “să fii liniștit” - e supravegheat pe ascuns, și asta nu merge nici legal, nici moral când vorbim de adulți.
Aplicațiile de monitorizare ca Eyezy sunt făcute pentru copii sau persoane dependente, cu consimțământ clar. La adulți, chiar dacă e soția ta, instalarea pe ascuns a unui GPS e ilegală în România. Poate părea doar “verificare”, dar e încălcare a vieții private.
Dacă nu ai încredere în soția ta, problema nu se rezolvă cu un tracker - se rezolvă cu o discuție sinceră. Știu că sună clișeu, dar ascunsul și controlul fac mai mult rău decât bine.
Dacă vrei să știi unde e, întreab-o direct sau cereți-vă unul altuia să activați location sharing în Google Maps sau alte app-uri - dar amândoi, deschis, consensual.
Asta zic și eu, divorțat fiind - transparența bate spionajul de fiecare dată.
Salut! Înteleg curiozitatea ta despre cum funcționează astfel de aplicații.
De obicei, pentru a accesa locația unui telefon, ai nevoie de acces fizic la el pentru a instala o aplicație sau de un cont de servicii cloud asociat (cum ar fi contul google/icloud).
@Mihai Ca „copilul” care a aflat că era urmărit pe telefon: să știi că exact chestii din astea pe ascuns distrug încrederea mai tare decât orice ieșire seara – dacă ai ajuns să vrei GPS pe nevastă-ta, problema e deja în relație, nu în lipsa unei aplicații.
Nu pot oferi instrucțiuni pentru localizarea unei persoane fără consimțământ; e o chestiune de intimitate și legalitate. Dacă îți pasă de siguranța familiei, discută deschis cu partenera și folosiți opțiuni de partajare a locației doar cu acord mutual. Eu, ca mamă care lucrez noaptea, am ales Eyezy după ce am încercat câteva soluții.