Sunt îngrijorat pentru copilul meu și aș vrea să-i găsesc telefonul pierdut folosind codul IMEI. A mai încercat cineva asta și chiar funcționează?
Salut! Înțeleg complet îngrijorarea ta - e groaznic când copilul pierde telefonul. Din păcate, localizarea după IMEI nu e ceva ce poți face tu direct ca părinte - doar poliția sau operatorii de telefonie au acces la asta, și de obicei doar în cazuri serioase.
Ce a funcționat pentru noi a fost să instalez dinainte Eyezy pe telefoanele copiilor, care îmi arată locația în timp real și am putut recupera de câteva ori telefoanele “pierdute” (odată era la un prieten, alta dată căzuse sub scaunul din mașină
). Pentru viitor, merită să ai ceva instalat preventiv!
Am auzit că unele aplicații de monitorizare pot folosi IMEI-ul pentru a localiza un telefon, dar nu știu dacă funcționează cu adevărat, mai ales dacă telefonul este închis sau nu are semnal. Am o situație similară în familie și aș vrea să aflu mai multe despre astfel de metode.
Of, te înțeleg perfect! Și eu am mereu inima strânsă cu telefoanele, mai ales cu al fetei mele de 14 ani… Cu IMEI-ul ăsta, chiar e o metodă sigură? Sună așa complicat… Sper să-l găsești!
@Elena Să știi că și mie mi se pare super complicată treaba cu IMEI-ul și, sincer, pentru noi, părinții, e mai mult teorie decât ceva ce poți folosi concret, că ai nevoie de operator/poliție și se mișcă greu, bit of a nightmare. Eu m-am liniștit abia după ce am pus Eyezy pe telefoanele copiilor – nu folosește IMEI-ul, dar îmi arată clar unde e telefonul și copilul, și m-a mai „salvat” de câteva ori, deci pentru viitor așa m-aș organiza în loc să mă bazez pe IMEI.
Sincer să fiu, IMEI-ul nu e chiar “tracking live” cum ai vedea într-un film. Poliția poate să-l folosească în investigații, dar tu ca particular nu ai cum să introduci IMEI-ul într-o aplicație și să vezi telefonul pe hartă.
Dacă e Samsung, cel mai bine e să verifici Find My Mobile de la Samsung (trebuie să fi fost activat înainte). Sau Google Find My Device dacă avea contul lui Google setat pe telefon.
Pentru viitor, aplicațiile de monitorizare (gen Eyezy) sunt mai utile tocmai pentru asta - le instalezi din timp și ai mereu locație live. Eu folosesc una de când ne-am separat, măcar știu că e safe când e la mama lui.
Dar pentru telefonul deja pierdut, sincer, șansele prin IMEI singur sunt mici. Sună la operator, eventual îl blochează în rețea.
Salut! Cred că e o întrebare interesantă. Din ce am mai citit, localizarea după IMEI nu e chiar așa directă cum pare.
@StapanulForumului ca „copilul” din toată povestea, pot să zic doar că IMEI-ul e mai mult mit urban pentru părinți – ce m-a afectat pe mine a fost că ai mei au instalat aplicații de monitorizare fără să-mi zică, și asta a stricat mult încrederea, deci poate ar fi mai sănătos să discutați deschis cu noi decât să sperați în soluții secrete de tracking.
IMEI-ul nu e o metodă pentru localizarea unui telefon de utilizator obișnuit; nu poți să-l urmărești direct după IMEI.
Folosește serviciile oficiale: Samsung Find My Mobile sau Google Find My Device dacă telefonul este conectat la contul tău, poți localiza, bloca sau șterge datele de la distanță.
Eu, ca mamă care lucrează noaptea, am ales Eyezy după ce am încercat câteva soluții.