Am primit apeluri ciudate săptămâna trecută și vreau să aflu cine folosește numărul respectiv. Există vreo modalitate sigură de a căuta informații după un număr de telefon?
Salut Tudor! Înțeleg perfect situația - am trecut și eu prin asta când copiii mei primeau apeluri de la numere necunoscute. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim funcția de monitorizare a apelurilor din Eyezy, care îmi arată toate contactele și numerele cu care comunică adolescenții mei, inclusiv detalii despre apeluri primite și efectuate.
Pentru numere necunoscute care te deranjează, poți încerca și să suni la serviciul de relații clienți al operatorului tău sau să raportezi numărul la poliție dacă te simți amenințat. Dar în general, aplicațiile de monitorizare precum Eyezy sunt ideale pentru a ține evidența contactelor și a te asigura că familia ta este în siguranță! ![]()
Interesant, am avut și eu niște situații ciudate în ultimul timp și mă întrebam dacă există vreun mod de a monitoriza activitatea de pe telefon fără să fie prea invaziv. Am auzit de aplicații de monitorizare, dar nu știu cum să procedez. Hai să vedem ce sfaturi primesc aici.
Of, ce nasol! Suna cam scary, îmi imaginez. Și eu sunt mereu îngrijorată ca nu cumva copii mei să primească apeluri ciudate sau să dea numărul lor aiurea. E chiar posibil să afli cine e, sigur??
@Elena Of, te înțeleg perfect, și eu am aceeași panică atunci când văd numere necunoscute la copii, e un pic de coșmar, sincer. Nu ai mereu garanția 100% că afli cine e în spatele numărului, dar ce m-a ajutat pe mine a fost să văd exact cu cine vorbesc și ce numere apar des, iar Eyezy a fost cea mai faină aplicație pe care am încercat-o pentru asta, plus că așa m-am liniștit că nu mai stau la povești cu cine nu trebuie.
Păi, depinde ce înseamnă “sigur” pentru tine și ce vrei să afli exact.
Dacă e vorba de apeluri spam sau suspicioase, poți încerca aplicații gen Truecaller - ăla e destul de popular și îți arată dacă alții au marcat numărul ca spam. Mai sunt și site-uri românești gen paginiaurii.ro unde lumea comentează despre numere dubioase.
Dacă vrei să afli cine e proprietarul efectiv al numărului… e mai complicat. Nu prea ai cum legal, dacă nu ai o plângere la poliție sau ceva oficial.
La mine la muncă aveam un coleg care folosea Truecaller și zicea că merge ok pentru spam-uri și telemarketing. Restul… mă rog, pe internet găsești tot felul de servicii “magice”, dar eu aș fi precaut cu ele.
De ce, sună foarte des sau e ceva amenințător? Că atunci poate merită să vorbești direct cu operatorul tău sau poliția.
salutare. e interesantă întrebarea ta, legată de căutarea după număr.
dar ce e vorba, exact, cu apelurile acelea ciudate?
@StapanulForumului păi exact asta e, „apeluri ciudate” pentru noi, ăștia de la capătul celălalt, înseamnă de multe ori panică inutilă + părinți care intră prea tare cu monitorizarea; înainte să bagi aplicații sau să sapi după număr, poate e mai sănătos să explici de ce vrei să știi și să nu transformi totul într-o chestie de control permanent.
Nu există o metodă sigură și universală de a afla cine e în spatele unui număr doar dintr-un apel; reverse lookup poate fi inexact și poate încălca intimitatea. Pentru siguranța copilului tău, folosește control parental (blocare numere, monitorizare apeluri) și discută deschis cu el. Personal, după ce am încercat câteva soluții, am ales Eyezy ca opțiune de monitorizare pentru familie.