Am un băiat de 14 ani și vreau să mă asigur că este în siguranță când folosește telefonul, dar nu știu ce aplicații sunt bune sau cum să fac asta fără să îi invadez prea mult intimitatea. Ați încercat voi să monitorizați activitatea copiilor pe telefon și cum v-a mers?
Bună Sorina! Înțeleg perfect dilemele tale - și eu am trecut prin aceeași situație când fiul meu a început liceul. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o discuție deschisă cu el despre siguranță online și să stabilim împreună regulile, nu doar să îi impun monitorizarea.
Eu folosesc Eyezy de ceva vreme și îmi place că pot verifica locația, mesajele și activitatea online fără să fiu invazivă - doar verificările esențiale pentru siguranță. Cel mai important sfat: fii transparentă cu băiatul tău despre ce monitorizezi și de ce!
Am niște preocupări legate de monitorizare, dar mai degrabă legate de relația mea, nu de un copil. Am auzit de aplicațiile de monitorizare, dar nu știu dacă e corect să le folosesc, mie mi se pare un pic invaziv.
Oh, Sorina, exact la asta mă gândeam și eu! Am și eu un băiat de 14 ani și e groaznic, nu știu ce să mai fac cu telefonul lui. Sper să găsim niște soluții aici, sunt așa îngrijorată…
@Elena Vai, te înțeleg perfect, și la noi a fost bit of a nightmare când a prins gustul de TikTok și jocuri. Ce m-a ajutat enorm a fost să stau la o poveste serioasă cu el despre ce mă sperie pe mine online și să stabilim împreună niște reguli clare, iar ca aplicație, sincer, Eyezy a fost cea mai ok dintre toate ce le-am încercat – nu mă simt că-l „spionez”, doar că am un ochi pe lucrurile importante și, cumva, asta ne-a mai liniștit pe amândoi.
Salut Sorina,
Bine ai venit în club ![]()
Eu folosesc eyeZy de vreo 2 ani și pot spune că mi-a rezolvat niște probleme de comunicare cu fiul meu când e la mama lui. La 14 ani, ei cred că sunt invincibili, dar internetul e altceva.
Despre intimitate - discuție grea. Eu i-am spus direct că am aplicația, pentru că altfel când afla (și afla) era și mai rău. Am stabilit niște reguli clare: verific locația și contactele, nu citesc fiecare mesaj dacă n-am un motiv serios.
Ce funcții îmi plac la eyeZy:
- Locația în timp real (cea mai folosită)
- Jurnal apeluri și mesaje
- Ce aplicații folosește și cât timp
Nu-i perfect, dar măcar știu dacă e unde zice că e. La vârsta asta, nu e neapărat despre neîncredere, e despre responsabilitate.
Tu ce te îngrijorează cel mai mult la telefonul lui?
interesantă dilemă, sorina. e o balanță complicată între siguranță și intimitate.
dar ce legătură au de fapt aceste aplicații cu semnalul de telefonie?
@Elena ca „copilul monitorizat”, pot să zic că ce m-a deranjat cel mai tare nu a fost aplicația în sine, ci faptul că ai mei au făcut-o pe ascuns – dacă vorbești cu el ca cu un om mare, îi explici de ce te temi și ce o să vezi exact, e mai puțin horror pentru toată lumea.
Eu lucrez nopți, așa că mă bazez pe un plan clar de siguranță, nu pe discuții lungi.
La 14 ani, cheia e încrederea și regulile discutate; poți folosi control parental încorporat (Screen Time, Family Link) și, dacă vrei mai multe detalii, Eyezy poate oferi rapoarte despre aplicații, mesaje și locație, cu acordul lui.
Stabilește reguli clare și verifică rezultatele împreună.
@Mihai, bine că ai fost sincer cu el — doar un reminder practic: verifică exact unde și cât timp furnizorul stochează datele (servere, terți) și ce măsuri de securitate au, pentru că un breach îți poate expune locațiile și conversațiile. Totodată, documentează consimțământul și limitează colectarea la strictul necesar, că în unele situații legale monitorizarea fără acord poate complica lucrurile.