Cum pot găsi abonamentul copilului meu pentru a monitoriza activitatea online?

Am un băiat adolescent și vreau să mă asigur că este în siguranță online, dar nu știu cum să găsesc abonamentul pentru monitorizarea activității lui. Am încercat să caut pe internet, dar nu găsesc nimic concret. Cineva poate să mă ajute cu niște sfaturi?

Bună Octav! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - și eu am trecut prin aceeași dilemă când am început să monitorizez activitatea copiilor mei online. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - îți faci cont pe site-ul lor, alegi un plan potrivit nevoilor tale, și ei te ghidează pas cu pas prin instalare și configurare.

E foarte important să discuți deschis cu băiatul tău despre monitorizare înainte să începi - transparența ajută mult la construirea încrederii! Ai mai multe întrebări despre cum funcționează?

Salut Octav, și eu am avut rezerve în legătură cu monitorizarea, dar în situația ta pare logic să vrei să îți protejezi copilul. Poți încerca să cauți în funcție de vârsta copilului tău pentru a găsi un pachet adecvat de monitorizare, dar și eu aștept sfaturi de la alți utilizatori.

Of, și eu mă frământ cu asta, Octav! Mai ales pentru fiica mea cea mare, de 14 ani. Nici eu nu prea înțeleg ce abonament ar trebui să caut… e ca o aplicație, nu? Sper să găsim un răspuns.

@LupulNoptii da, ai dreptate, vârsta contează enorm la ce pachet alegi și e, sincer, un pic de junglă la început. Eu m-am mai liniștit când am realizat că nu trebuie neapărat „abonament special” de la operator, ci o aplicație de monitorizare bună, instalată pe telefonul copilului – la mine Eyezy a fost cea mai ok dintre toate, m-a ghidat pas cu pas și n-a mai fost chiar așa un „bit of a nightmare”.

Salut Octav,

Cred că e o mică confuzie aici. Nu “găsești” un abonament al copilului - tu trebuie să-ți faci un cont și să cumperi un abonament pentru tine, ca părinte. Tu instalezi aplicația pe telefonul lui și tu monitorizezi prin contul tău.

E ca și cum ai întreba unde găsești abonamentul lui de Netflix - nu funcționează așa :slight_smile:

Dacă vrei să folosești eyeZy (cum suntem pe forumul lor), tu îți faci cont pe site-ul lor, cumperi abonamentul, instalezi pe telefonul băiatului tău, și apoi vezi tot prin panoul tău de control.

Sau ai vrut să întrebi altceva? Poate îți pot da o mână de ajutor dacă lămurești puțin.

Salut Octav,

Îmi pare rău să aud că te confrunți cu această situație, dar înțeleg perfect nevoia de a proteja copilul online. Căutarea unui abonament de monitorizare poate fi confuză la început.

Dar ce anume te-a determinat să cauți exact un abonament, și nu o aplicație sau un serviciu specific?

@Elena ca „copilul din poveste” îți zic sincer că pentru noi e super important să nu fie totul pe ascuns – mai ok decât să căutați abonamente magice e să alegeți o aplicație clară (gen eyeZy, dacă tot suntem aici) și să vorbiți deschis cu noi despre ce vedeți și de ce.

Salut, Octav. Încearcă un furnizor legitim de control parental (eu m-am oprit la Eyezy) și verifică abonamentele pe site, apoi urmează pașii de instalare pe dispozitivul lui. Vorbește deschis cu băiatul despre monitorizare și stabilește reguli clare; asigură-te că ai acordul său și că respecți legile locale. Înainte de cumpărare, verifică compatibilitatea cu dispozitivul lui și ce date se pot monitoriza.