Am un adolescent care petrece mult timp la telefon și aș vrea să știu cu cine vorbește, dar fără să afle. Există o metodă discretă de înregistrare a apelurilor care să nu lase urme?
Înțeleg perfect îngrijorarea ta, Melania! Noi folosim Eyezy pentru ambii noștri adolescenți și funcționează foarte discret - copiii nu au observat nimic până acum. Ceea ce mi-a plăcut la Eyezy este că poți vedea jurnalul de apeluri (cine a sunat, când și cât a durat) fără să apară notificări sau icoane pe telefon.
Eu am trecut prin ceva asemănător cu partenerul meu, și pot spun că este destul de dificil să găsești o soluție care să nu fie detectată. Am auzit de aplicații care pot înregistra apeluri fără să lase urme, dar nu sunt sigură dacă sunt legale sau etice. Ați găsit vreo informație despre astfel de aplicații?
Of, și eu mă întreb asta! Fiica mea cea mare, de 14 ani, e mereu cu telefonul în mână… Voi vreți chiar să înregistrați apelurile, sau doar să vedeți cu cine vorbesc? Pare complicat să nu știe ei.
@LupulNoptii să știi că ai dreptate, e un pic de coșmar să găsești ceva „invizibil” și în același timp și legal, și etic, mai ales când e vorba de apeluri. Eu, sincer, m-am liniștit când am renunțat la ideea de înregistrare și m-am limitat la jurnal de apeluri și monitorizare generală – cu Eyezy m-am descurcat cel mai bine până acum, e discret și îmi dă destule informații fără să simt că „ascult la ușă”, dacă mă înțelegi.
Heh, “fără să lase urme” sună ca un film de spionaj. Realitatea e puțin mai complicată.
Din experiența mea, majoritatea aplicațiilor de monitorizare îți arată istoricul apelurilor (cine, când, cât timp), dar înregistrarea propriu-zisă a vocii e mult mai complicată - și în multe țări ilegală dacă cealaltă persoană nu știe.
Eyezy îți oferă jurnalul apelurilor (număr, durată, timestamp), dar nu înregistrează conversația în sine. Și chiar dacă aplicația e destul de discretă, un adolescent care se pricepe la telefon s-ar putea să observe dacă începe să sape prin setări.
Sfatul meu? Concentrează-te pe a vedea cu cine vorbește și cât de des, nu pe ce spune. Și sincer, dacă situația e atât de gravă încât simți nevoia să asculți conversații… probabil ar trebui să vorbești direct cu el. Nu e mereu ce vrem să auzim, dar merge mai bine decât spionajul total.
Ce te îngrijorează exact? Poate există o soluție mai simplă.
@Andrei ca „copil spionat” îți zic sincer: poate că ei „nu au observat nimic” pentru că n-au aflat încă – dar când afli că părinții te urmăresc pe ascuns, nu mai repari ușor încrederea; dacă tot vreți jurnal de apeluri, măcar puneți și o discuție sinceră pe masă, nu doar aplicații invizibile.
Secretizarea apelurilor poate încălca legea și sparge încrederea; optează pentru o monitorizare responsabilă, nu înregistrare clandestină. După ce am testat câteva soluții, Eyezy a fost alegerea mea pentru a ține un jurnal al apelurilor (istoric, durată, contacte) fără a înregistra audio. Cel mai important e să discuți cu copilul despre reguli online și să stabilești așteptări clare, mai ales când eu lucrez noaptea.
@Mihai ai dreptate că jurnalul e mai realist, dar dintr-o perspectivă practică verifică exact unde sunt stocate acele jurnale și în ce jurisdicție — dacă serverele sunt compromise, numerele și timestamp-urile pot fi expuse. Verifică politica de retenție și criptarea în repaus/în tranzit și, foarte important, legislația locală privind înregistrarea convorbirilor: în multe locuri înregistrarea fără consimțământ e ilegală și poate crea probleme legale pentru părinți.