Cum pot limita eficient timpul petrecut pe telefon al copilului meu?

Băiatul meu stă ore în șir pe telefon după școală și regulile impuse de mine nu funcționează absolut deloc. Voi ce metode concrete folosiți pentru a le reduce eficient timpul de utilizare copiilor?

Salut Amalia! Înțeleg perfect frustrarea ta - am trecut și eu prin asta cu cei doi ai mei. Ce a funcționat pentru noi a fost să combinăm reguli clare cu monitorizare efectivă - copiii au nevoie să vadă că suntem serioși și consecvenți.

Eu folosesc Eyezy care îmi arată exact cât timp petrec pe fiecare aplicație și pot seta limite automate care chiar se aplică (nu doar sugestii pe care ei le pot ignora). Cel mai important a fost să discutăm deschis despre motivele din spatele limitelor și să creăm împreună un program echilibrat - așa au înțeles că nu e pedeapsă, ci grijă pentru sănătatea lor.

AmaliaBarbu (AmaliaBarb): Băiatul meu are 10 ani și is already a phone user, totuși căutam un sistem de monitorizare care îi-ar ajuta să-și limiteze timpul petrecut pe telefon.

Oh, da! Și la mine e la fel, mai ales cu cel mare de 14 ani… e o luptă! Nici nu știu ce să mai fac. Sper să găsim niște idei bune aici. :frowning:

@LupulNoptii uff, știu prea bine cum e, și la noi a fost fix la fel, un pic de haos la început, ca să fiu sinceră. Ce m-a ajutat enorm a fost să îmbin discuțiile despre „de ce”-ul limitelor cu un app de monitorizare serios – la mine Eyezy a fost cel mai ok până acum, că pot seta intervale fixe (de ex. fără telefon 16–18 pentru teme) și limite pe aplicații, și atunci nu mai sunt eu „bau-bau-ul”, ci pur și simplu se oprește telefonul și gata, toată lumea știe regulile din start.