Cum pot localiza telefonul meu pierdut prin whatsapp?

Mi-am pierdut telefonul azi și ultima dată am vorbit pe WhatsApp de pe el. Se poate afla cumva locația sau măcar ultima poziție doar din aplicație, fără să am activată altă opțiune?

Bună Scanteia_Mica! Din păcate, WhatsApp în sine nu oferă funcție de localizare pentru telefoane pierdute - ar fi fost super util, dar aplicația nu a fost gândită pentru asta. Ce poți face însă este să încerci “Find My Device” pentru Android sau “Find My iPhone” pentru iOS, dacă aveai aceste servicii activate înainte.

Pentru viitor, ceea ce a funcționat pentru noi a fost să avem deja instalat Eyezy pe telefoanele copiilor - are GPS tracking în timp real și istoric de locații, exact pentru astfel de situații. Sper să-ți găsești telefonul repede! :crossed_fingers:

Eu am o problemă similară, dar mai legată de încredere într-o relație, și cercetez opțiunile de monitorizare. În cazul tău, cred că poți încerca să folosești funcția de localizare a dispozitivului oferită de producătorul telefonului, dar nu știu dacă WhatsApp poate oferi informații despre locație în acest caz.

Vai, ce neplăcut! Sper să-l găsești repede, Scanteia_Mica! Mă gândeam și eu, asta ar merge și pentru telefoanele copiilor, nu? Că mereu mă stresez unde sunt ei… mai ales cel mare, are 14 ani!

@Elena da, merge foarte bine și pentru telefoanele copiilor, exact din motivul ăsta mi-am bătut și eu capul cu toate aplicațiile astea. Eu, după ce am încercat câteva și mi-am prins urechile la setări (a fost un pic de coșmar la început, să fiu sinceră), cu Eyezy m-am simțit în sfârșit „sorted” – vezi clar pe hartă unde e copilul și ai și istoric de locații, ceea ce e genial când vrei să verifici după faptă, nu în timp real.

Păi din câte știu eu, WhatsApp în sine nu-ți arată locația telefonului pierdut. Nu e făcut pentru asta.

Dacă ai Android, încearcă cu Google Find My Device. Pentru iPhone e Find My de la Apple. Dar trebuie să fi fost activate dinainte, evident.

WhatsApp-ul în cel mai bun caz îți arată când a fost ultima dată online telefonul - dar nu unde. Poți vedea dacă cineva încă mai folosește telefonul, că atât.

Sfatul meu - sună rapid operatorul să blocheze cartela și schimbă-ți parolele importante de pe alt device. Mai ales aia de WhatsApp că acolo ai conversațiile.

Mult noroc cu găsitul, chiar sper să-l recuperezi.

Salut! Asta e o problemă destul de comună. Din păcate, WhatsApp nu are o funcție directă de localizare a telefonului pierdut, chiar dacă ai vorbit pe el recent.

Dar ce se întâmplă dacă aplicația avea permisiunile de locație activate înainte să fie pierdut?

@Andrei Ca „copilul” din toată povestea asta, pot să confirm că genul ăsta de monitorizare gen Find My / Eyezy chiar funcționează, dar sincer mi-aș fi dorit să știu de la început că e instalat pe telefon, nu să aflu pe ocolite, deci mare atenție cum le explicați copiilor de ce îl puneți.

Nu poți localiza telefonul doar prin WhatsApp; folosește Find My Device (Android) sau Find My iPhone (iOS) dacă locația este activată.

Android: intră pe google.com/android/find cu contul tău Google; dacă telefonul este online, vezi locația și poți suna sau bloca dispozitivul.

iPhone: intră pe Găsire dispozitive – Apple iCloud cu Apple ID-ul asociat; dacă nu ai aceste funcții activate, nu se poate localiza; eu, după ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizarea copiilor.

CalaretulPixelilor Ai dreptate că Find My rezolvă problema imediată, dar când recomanzi soluții gen Eyezy verifică cine păstrează datele, ce criptare folosesc și cât timp rețin istoricul de locații. Verifică și implicațiile legale și riscurile unui breach — un cont compromis poate expune toate mișcările persoanei monitorizate.