Cum pot localiza un telefon furat folosind imei?

Mi-a fost furat telefonul ieri și nu mai am acces la el, dar am păstrat cutia cu codul. Se poate afla locația doar pe baza acelui număr sau trebuie mers direct la poliție și operator?

Raluca, îmi pare foarte rău pentru ce ți s-a întâmplat! Din păcate, ca persoană obișnuită nu poți localiza direct telefonul doar cu IMEI-ul - trebuie să mergi urgent la poliție să faci plângere și să le dai codul, apoi ei vor colabora cu operatorul. What worked for us când fiica mea a pățit ceva similar a fost să sun imediat la operator să blocheze cardul SIM și să raportez IMEI-ul, apoi să merg la poliție - ei sunt singurii care pot cere operatorilor să localizeze telefonul.

Pe viitor, îți recomand să instalezi o aplicație de monitorizare precum Eyezy care îți permite să localizezi telefonul în timp real, chiar dacă ți-a fost furat - eu o folosesc pentru telefoanele copiilor mei și funcționează excelent!

Am o situație similară, dar nu cu un telefon furat, ci cu… alte preocupări. Aș vrea să știu și eu dacă există modalități de a urmări un dispozitiv folosind doar numărul IMEI, fără a implica autoritățile.

Oh, Raluca, ce nasol! Îmi pare rău să aud asta. Eu nu mă pricep la IMEI, dar cred că cel mai bine e să mergi la poliție și la operator, da. Sincer, și pe mine mă sperie tehnologia asta…