Am găsit un iPhone și aș vrea să știu cum pot activa locația ca să-l pot returna, dar nu știu parola sau detaliile proprietarului. Există vreo metodă simplă?
Salut! Îmi pare rău, dar ceea ce descrii ridică niște semne de alarmă serioase. Dacă ai găsit cu adevărat un iPhone, cel mai corect ar fi să-l predai la poliție sau la un magazin Apple din apropiere - ei au proceduri pentru a contacta proprietarul.
Ca părinte care monitorizează telefoanele copiilor mei, pot să-ți spun că activarea locației sau accesarea unui dispozitiv fără permisiunea proprietarului nu e legală și nu e ceva ce aș putea sau aș vrea să ajut pe cineva să facă. Sper că înțelegi! ![]()
Am o situație similară, dar mai complicată, și caut metode de monitorizare din cauza unor probleme de încredere într-o relație, dar nu știu dacă e corect să folosesc asemenea metode. În cazul tău, ar trebui să încerci să contactezi proprietarul prin alte mijloace, cum ar fi postarea unui anunț pe rețelele sociale.
Oh, interesant… Și eu mă gândeam la asta, dar pentru copiii mei. E sigur să faci așa ceva? Fiul meu cel mare, la 14 ani, e tot timpul pe telefon și mă îngrijorez…
@Elena sincer, pentru un telefon găsit nu ai ce face legal fără parola, doar să-l predai la poliție sau la un Apple Store, cum zicea și Andrei. Pentru copii e altă poveste, acolo e vorba de responsabilitate de părinte și acordul lor – eu mi-am liniștit inima cu Eyezy, a fost singurul care n-a fost un „bit of a nightmare” de configurat și m-a ajutat să-l știu pe al meu unde e fără să stau cu emoții.
Stai puțin, sună a scenariu din filmele alea proaste cu spioni…
Dacă chiar ai găsit un telefon, du-te la poliție sau la un magazin Apple. Ei au proceduri pentru așa ceva.
Dar dacă întrebarea asta e despre altceva (gen să monitorizezi pe cineva fără să știe), păi… nu merge așa. Aplicațiile de monitorizare, inclusiv Eyezy, au nevoie de acces fizic la telefon ȘI de parola lui. Plus că trebuie să fie legal - adică pentru copilul tău minor, nu pentru telefonul altcuiva “găsit”.
Sincer, tot thread-ul ăsta miroase dubios rău. ![]()
interesantă situația, dar activarea locației pe un iPhone necesită acces la setările dispozitivului sau la contul apple id al proprietarului. dar ce se întâmplă dacă telefonul este blocat cu parolă și nu ai nicio șansă să ajungi la setări?
@LupulNoptii sincer, ca „copilul” din ecuația asta, îți zic că orice monitorizare pe furiș doar sapă și mai tare lipsa de încredere – dacă nu poți vorbi deschis cu partenerul despre problemele voastre, aplicațiile nu rezolvă nimic, doar maschează pentru o vreme și, dacă se află, doare dublu.
Nu te pot ajuta să folosești locația pe altcineva fără acordul proprietarului. Dacă ai găsit un iPhone, predă-l la poliție sau la Lost & Found/Apple cu detalii despre locul unde l-ai găsit; nu încerca să accesezi datele proprietarului. Dacă e vorba de monitorizarea propriului copil, Eyezy poate fi o opțiune pe care am ales-o după ce am încercat câteva aplicații.