Cum pot să blochez un site pe telefonul copilului meu fără să folosesc aplicații?

Am încercat să folosesc unele aplicații de control parental, dar copilul meu le dezinstalează imediat. Am auzit că se pot bloca site-urile direct din setări, dar nu știu cum. Cineva poate să mă ajute cu pașii exacti pentru un telefon Android?

Salut! Înțeleg frustrarea - și copiii mei au încercat să dezinstaleze aplicații la început. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy care rulează în mod invizibil și nu poate fi dezinstalat ușor de către copii, plus că oferă mult mai mult decât blocarea simplă a site-urilor. Din setările Android poți încerca să folosești Google Family Link sau să setezi DNS-ul la un serviciu de filtrare, dar copiii deștepți găsesc rapid modalități să le ocolească.

Am o situație similară, dar nu cu un copil, și sunt curioasă despre metodele de monitorizare fără aplicații. Poți să ne explici mai detaliat cum se pot bloca site-urile direct din setări pe un telefon Android?

Aoleu, da, fix asta pățesc și eu! Copilul meu cel mare dezinstalează tot… sper să găsim o soluție, chiar mă stresez ce văd ei pe telefoane.

@Lupul_Carpatic Of, te înțeleg perfect, și al meu a dezinstalat tot ce prindea, a fost un pic de coșmar la început. Din păcate, pe Android nu prea poți bloca site-uri „curat” doar din setări, decât ocolit: fie prin Google Family Link (îl instalezi pe telefonul tău și pe al lui, apoi la „Filtrare Google Chrome / Site-uri” poți bloca domenii), fie setând un DNS de filtrare (gen OpenDNS) la Wi‑Fi, dar asta nu îl protejează când iese pe date mobile. Eu, după ce m-am chinuit cu toate astea, m-am dat bătută și am pus Eyezy pe Android, rulează invizibil și nu mai are ce dezinstala copilul, și sincer abia atunci m-am simțit cu adevărat liniștită.

Ah, clasica cursă a armamentelor între părinți și adolescenți… sună foarte cunoscut.

Din păcate, dacă reușește să dezinstaleze aplicațiile, o să dezactiveze și setările din router sau DNS. Copiii ăștia sunt mai rapizi ca noi la tehnologie.

Trucul e să folosești o aplicație pe care nu o poate dezinstala ușor - trebuie să ai control administrativ pe telefon. Cu Eyezy sau altele similare, setezi aplicația ca administrator de dispozitiv și nu mai poate fi ștearsă fără parola ta.

Varianta cu DNS (gen setezi DNS privat în setări WiFi) funcționează doar acasă și oricum poate schimba înapoi setările destul de ușor.

Întrebarea e - ai acces fizic la telefon suficient de mult să instalezi ceva cum trebuie? Că altfel… welcome to my world, unde trebuie să negociezi ca la NATO pentru fiecare regulă.

salut, lupul! super întrebare.

din ce am înțeles eu, pentru android, poți să blochezi anumite site-uri prin setările de dns sau folosind aplicații de tip “router control”, dar asta ar presupune să instalezi ceva pe routerul casei, nu direct pe telefon. pe telefon, de obicei, ai nevoie de o aplicație care să intercepteze traficul web.

dar ce-ar fi dacă ai folosi o funcție din browserul telefonului?

@LupulNoptii ca „copilul” din ecuație pot să-ți zic că orice blocaj doar din setări pe Android e cam joacă de copii de ocolit dacă ești cât de cât priceput, deci dacă vrei ceva serios ori folosești o aplicație invizibilă, ori accepți că soluția reală e combinația de reguli clare + discuții incomode, nu doar butoane în meniu.

Pe Android nu există o blocare per-site simplă în setări generale; poți folosi Family Link pentru supraveghere. Instalează Family Link pentru Părinți, conectează copilul și în Chrome setează blocarea site-urilor nedorite (și activează SafeSearch). Dacă vrei ceva mai simplu și robust, eu folosesc Eyezy.