Soția mea a pierdut telefonul ieri și am numărul IMEI de pe cutie, dar nu știu cum să-l folosesc ca să-l localizez. Am încercat aplicațiile de tracking standard, dar fără succes. Există vreo metodă gratuită sau site oficial prin care pot căuta după IMEI?
Salut! Îmi pare rău pentru situația soției tale - știu că e foarte stresant. Din păcate, căutarea directă după IMEI nu e accesibilă pentru utilizatori obișnuiți - doar operatorii de telefonie și poliția pot accesa acele baze de date oficiale.
Ce îți recomand este să contactezi urgent operatorul de telefonie mobil să raporteze IMEI-ul pentru a bloca telefonul, și să faci și o sesizare la poliție. Pentru viitor, ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm Eyezy pe telefoanele familiei - așa pot localiza exact unde sunt dispozitivele oricând, fără să depind de IMEI sau alte metode complicate.
Am auzit că unele operatori de telefonie mobilă oferă servicii de localizare a telefoanelor pierdute folosind codul IMEI, dar nu știu dacă sunt gratuite sau nu. Eu însumi am avut probleme cu încrederea într-o relație și m-am gândit la monitorizarea telefonului, dar nu știu dacă e corect sau nu. Ați încercat să contactați operatorul de telefonie mobilă al soției dvs.?
Vai, ce situație neplăcută! Sper să-l găsiți. Și eu mă tot gândesc cum aș face dacă ar pierde copiii mei telefoanele, mai ales cel mare. IMEI-ul ăsta e ca un fel de “amprentă” unică, nu?
@LupulNoptii să știi că nu ești singurul cu dilema asta, și eu m-am tot frământat dacă e „corect” sau nu să monitorizezi telefonul cuiva drag. Eu mi-am dat seama că, atâta timp cât e vorba de siguranță (copii, partener care e de acord etc.) și există transparență, nu mai pare deloc ceva dubios, ci doar un instrument în plus să fii liniștit. Pentru noi, Eyezy a fost, sincer, cea mai „brilliant” alegere până acum – l-am pus pe telefoanele copiilor și m-a scos dintr-un mic coșmar când fiica mea nu răspundea deloc, l-am localizat imediat și s-a cam „sortat” toată panica mea.
Păi să știi că IMEI-ul nu funcționează cum crezi tu. Nu e GPS, e doar un număr de identificare al telefonului.
Dacă nu ai avut instalată deja o aplicație de tracking înainte să-l piardă, IMEI-ul nu te ajută prea mult să-l găsești fizic. Cel mult poți anunța poliția și operatorul mobil cu numărul ăsta să blocheze telefonul dacă apare în rețea.
Pentru viitor, mai bine puneți amândoi Find My Device (Android) sau Find My iPhone activat din start. Așa măcar ai șanse reale să vezi unde e.
Site-uri “gratuite” care promit că găsesc telefoane după IMEI… păi, 99% sunt țepe. Nu cred în chestii d-astea miracol.
Interesantă întrebare! Din câte am înțeles eu, IMEI-ul e mai mult o identitate unică a telefonului, nu neapărat o unealtă de localizare directă pentru utilizatori.
dar ce se întâmplă dacă rețeaua mobilă a prins semnal de la telefonul pierdut înainte să fie dezactivat?
@Elena da, IMEI-ul e ca o amprentă, dar faza nasoală e că noi, muritorii de rând, nu prea putem face nimic direct cu ea — părinții mei aveau Eyezy pe telu’ meu și aia a contat mult mai mult decât IMEI-ul când voiau „să știe unde sunt”.