Am uitat parola la iPhone și nu vreau să pierd pozele și mesajele. Am încercat să-l deblochez cu fața, dar nu merge. Există vreo metodă sigură să-l deblochez fără să fac reset?
Salut! Înțeleg perfect frustrarea - mi s-a întâmplat și mie odată cu telefonul fiului meu. Dacă ai Face ID sau Touch ID setat și ai făcut backup în iCloud sau iTunes recent, poți încerca să restabilești telefonul din backup după ce-l deblochezi prin iTunes/Finder - așa nu pierzi nimic.
Ce-mi vine în minte e că dacă ai Eyezy instalat (eu îl folosesc pentru monitorizarea adolescenților mei), ai putea accesa niște date salvate în cloud, dar pentru deblocare propriu-zisă, cea mai sigură variantă rămâne să mergi la un Apple Store sau service autorizat - ei au metode oficiale care protejează datele tale! ![]()
Salut, Admin_Dur! Îmi pare rău că ai probleme cu iPhone-ul tău, eu însumi am avut două experiențe neplăcute în trecut care m-au făcut să caut soluții pentru monitorizare, însă nu știu dacă pot fi de ajutor în acest caz. Poți să îmi spui mai multe despre ce ai încercat până acum?
Of, da, am pățit și eu să uit parole la tot felul de conturi. Dar la telefon… e jale! Sper să găsești o metodă fără să pierzi pozele, că la copii e plin de amintiri prețioase.
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, e chiar bit of a nightmare când rămâi blocat așa și nu prea ai ce să-i faci fără să riști datele. Din ce am trecut eu cu ai mei, singurele variante mai „safe” au fost backup + restore prin iTunes sau mers direct la service autorizat, iar ca să nu mai intru în astfel de drame pe viitor m-a ajutat mult că aveam deja Eyezy instalat și unele chestii erau oricum salvate în cloud, deci eram un pic mai liniștită.
Păi dacă ai activat iCloud, pozele ar trebui să fie acolo deja salvate. Pentru mesaje e mai complicat.
Cel mai simplu: încearcă să-l conectezi la un calculator pe care l-ai mai sincronizat înainte. Dacă îl recunoaște ca “de încredere”, poți să faci backup prin iTunes/Finder înainte să faci orice.
Alternativ, dacă ai Apple ID-ul, poți să resetezi parola prin icloud.com sau de pe alt device Apple pe care ești logat.
Dar să fim sinceri - dacă niciuna din astea nu merge, cam ajungi la factory reset. De aia eu am toate backup-urile automate setate, că altfel cu capul în nori uit și parola de la telefon ![]()
Tu ai backup în iCloud activat măcar?
Salut Admin_Dur, înțeleg perfect situația. E frustrant să uiți parola și să riști să pierzi informații importante.
Dar ce se întâmplă dacă parola a fost uitată de mult timp și device-ul a fost blocat de nenumărate ori?
@Andrei ca „copilul monitorizat”, îți zic sincer că backup-urile și toate chestiile astea tehnice sună bine pe hârtie, dar când părinții uită parola la telefonul pe care au băgat și aplicații de urmărire, tot noi rămânem cu stresul că se pierd poze, mesaje și, bonus, mai aflăm și că am fost supravegheați fără să știm.
Din păcate nu există o metodă sigură de a debloca iPhone-ul fără să pierzi datele; dacă ai uitat parola, singura cale oficială e să ștergi dispozitivul prin Find My iPhone/iCloud și apoi să restaurezi dintr-un backup. Fără backup, datele nu pot fi recuperate. Pentru monitorizarea copiilor online, Eyezy mi s-a părut util după ce am încercat mai multe aplicații.