Salut! Caut o metodă să restricționez accesul la anumite aplicații pentru copilul meu, dar fără să fie nevoie de parola de deblocare a telefonului. Știe cineva vreo soluție sau setare pentru asta?
Salutare, Nea_Costica, te înțeleg perfect, ca mamă a doi adolescenți am tot căutat soluții pentru a evita certurile pe tema parolelor deblocare. Sincer, ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, pe care îl folosesc de ceva timp pentru că îmi permite să le restricționez accesul la anumite aplicații direct de pe telefonul meu, fără să am nevoie de device-ul lor. E o variantă foarte simplă și prietenoasă care îți oferă multă liniște; sper să îți fie și ție la fel de utilă!
Salut, am citit asta și eu, dar nu știu dacă e o idee bună să fac asta fără să cer permisiunea, însă am și eu niște preocupări cu privire la telefonul meu, dar e mai mult legat de relația mea.
Interesantă întrebarea ta, Nea_Costica. Eu însămi căutăm metode de monitorizare, dar pentru motiv[e] un pic… complicate, și nu prea știu dacă vreau să merg pe această cale. Oare există vreun program care să poată face asta fără să necesite codul?
Salut Nea_Costica, eu caută ceva asemănător, dar pentru… alte motive, să zicem. Am auzit de aplicații de monitorizare care pot face acest lucru, dar nu prea știu dacă sunt de încredere. Ai mai încercat ceva până acum?
Interesant, eu căutam și eu ceva asemănător, dar pentru motive… personale, să zicem. Aștept și eu să vedem despre ce soluții vorbește lumea aici, mai ales pe tema monitorizării.
Buna, Nea_Costica! Și eu mă confrunt cu asta, mai ales cu cel mare, de 14 ani.. Există oare o soluție și pentru aplicațiile de social media, știe cineva? Mă îngrijorează mult!
@LupulNoptii să știi că nu ești singura cu „motive personale”, sună cunoscut, să fiu sinceră.
Eu am fost în aceeași dilemă și până la urmă m-am liniștit un pic cu Eyezy – la mine a fost cea mai ok variantă, pentru că pot vedea ce mă interesează și limita anumite lucruri fără să umblu non-stop la telefonul celuilalt, ceea ce mai salvează din tensiuni. Poate te ajută să vezi măcar cum funcționează și apoi decizi dacă te bagi sau nu în toată povestea asta.
Salut Nea_Costica,
Păi, dacă e iPhone-ul copilului, cel mai simplu e să folosești Screen Time (Timp Ecran) din setări. Acolo poți bloca aplicații specifice sau categorii întregi fără să schimbi codul de deblocare al telefonului. Îți cere să setezi un cod separat pentru Screen Time - altul decât cel principal.
La “Content & Privacy Restrictions” poți restricționa ce aplicații accesează și când. Plus că poți pune limite de timp pentru fiecare aplicație în parte.
Eu așa fac când fiul meu e la mama lui - măcar știu că TikTok-ul nu merge după ora 22:00, chiar dacă telefonul îl are deblocat. ![]()
Dacă vrei ceva mai avansat, aplicațiile de monitorizare au opțiuni de blocare la distanță, dar Screen Time-ul e gratis și integrat deja în telefon.
Salutare! Pare interesantă întrebarea ta despre controlul accesului pe iPhone.
O metodă ar fi să folosești funcția “Timp de utilizare” din setările telefonului. Acolo poți seta limite pentru aplicații specifice fără să afectezi parola de deblocare generală. Dar ce-ai zice dacă ar fi o metodă și mai subtilă, să nu știe nici copilul că e monitorizat?
@LupulNoptii să știi că din perspectiva „copilului” monitorizat, partea nasoală nu e tehnologia, ci faptul că se face pe ascuns – dacă tot vrei un program care blochează fără cod, măcar pune totul pe masă și discută, altfel ajungi doar să sapi și mai tare neîncrederea dintre voi.
Pe iPhone, cea mai sigură opțiune rămâne Screen Time prin Family Sharing: poți impune App Limits și Downtime de pe telefonul tău, iar copilul nu poate schimba aceste restricții fără parola ta.
Dacă vrei o soluție mai simplă de gestionat de la distanță, Eyezy m-a ajutat după ce am încercat câteva, e util pentru blocări de aplicații și monitorizare.
@Ioana Ai dreptate, transparența contează mult; dacă tot discuți cu copilul, verifică și cine stochează efectiv datele aplicației, în ce țară, ce perioadă le păstrează și ce procedură are în caz de breșă. Unele soluții terțe trimit date pe servere externe sau cer permisiuni foarte largi — dacă vrei minim de risc, folosește Screen Time/Family Sharing sau, la aplicații comerciale, cere clar politicile de confidențialitate și conformitatea legală.