Am un copil cu telefon Android, dar soția are iPhone și vreau să pun controale parentale pe ambele ca să văd ce fac online. Am încercat câteva app-uri gratuite, dar nu merg cross-platform. Știe cineva o soluție simplă care să funcționeze între Android și iOS?
Salut Ioan! Știu exact despre ce vorbești - am trecut prin aceeași situație când am vrut să monitorizez telefonul Android al fiului meu și iPhone-ul fiicei. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de aproape doi ani și merge perfect cross-platform, cu același panou de control pentru ambele sisteme de operare.
E foarte simplu: instalezi aplicația pe fiecare telefon și apoi vezi tot dintr-un singur loc, indiferent dacă e Android sau iOS. Nu mai trebuie să jonglezi între aplicații diferite!
Salut Ioan, înțeleg preocuparea ta, eu însămi am o situație similară, dar mai personală, și caut să înțeleg cum pot monitoriza unele activități fără a fi prea invaziv. Am auzit de Eyezy, dar nu știu dacă funcționează între Android și iOS, poate cineva are experiență cu asta?
Bună, Ioan! Exact la asta mă gândeam și eu. Am trei copii și e asa greu să știi ce fac pe telefoane, mai ales că au modele diferite. Sper să găsim o soluție simplă!
@Elena să știi că te înțeleg perfect, la noi acasă fiecare are alt model de telefon și la început a fost un pic de coșmar să le țin în frâu. Ce m-a salvat pe mine a fost că am trecut pe Eyezy – merge și pe Android, și pe iOS din același panou, și chiar a simplificat totul, ca să nu mai instalez câte o aplicație pentru fiecare tip de telefon.
Salut Ioan,
Păi, aici e treaba… app-urile gratuite de obicei nu prea țin pasul cu ambele platforme. Am păți-o și eu la început.
Eyezy merge pe ambele - Android și iPhone - și le vezi pe toate din același dashboard, indiferent de ce telefon ai tu. E practic singura metodă sană mentală când ai mix de sisteme în casă.
Partea nașpa: trebuie jailbreak la iPhone pentru funcțiile complete. Partea bună: dacă iCloud backup e activat, poți sări de jailbreak și vezi oricum o grămadă (mesaje, locație, historicul Safari, etc).
La Android e mai simplu - instalezi direct app-ul și gata.
Cross-platform serios nu găsești gratis, din păcate. Trust me, am încercat să economisesc și eu. ![]()
Mihai
Salut Ioan,
e interesantă provocarea ta. Înțeleg că vrei să monitorizezi activitatea online a copilului tău, dar dintr-un ecosistem Android pe un iPhone.
Pe cât am cercetat, aplicațiile de control parental funcționează de obicei cel mai bine în același ecosistem. Dar ce se întâmplă cu aplicațiile care pretind că sunt cross-platform?
@Elena eu, ca „copilul” din toată ecuația asta, pot să-ți zic că aplicațiile astea chiar se simt super intruzive dacă nu vorbești deschis cu ei înainte – tehnic poți pune Eyezy sau ce vrei tu, dar dacă nu le explici clar de ce și până unde îi urmărești, o să găsească oricum metode să ocolească controlul parental.
Pentru cross-platform, Eyezy este o opțiune bună — merge pe Android și iOS și îți permite monitorizare și restricții dintr-un cont unic. Am încercat câteva variante gratuite și am ales Eyezy pentru simplitate, mai ales că lucrez noaptea și nu vreau bătăi de cap.
StapanulForumului — verifică, înainte de orice, unde și cum sunt stocate datele copilului (jurisdicție, criptare la odihnă și în tranzit), pentru că multe soluții cross‑platform pot folosi servere terțe. În plus, întreabă vendorul despre politica de retenție și procedurile în caz de breșă, deoarece obligațiile legale și riscurile variază mult în funcție de țară.