Am doi copii de 10 și 12 ani care se duc singuri la școală și vreau să știu dacă sunt în siguranță, mai ales că stau uneori la prieteni după ore. Am instalat aplicația find my kids și am văzut opțiunea sunete din jur, dar nu știu cum s-o activez ca să aud ce se întâmplă în jurul lor fără să le zic. Poate cineva să-mi explice pas cu pas cum funcționează asta pe telefonul meu Android?
Salut George! Înțeleg complet grija ta, mai ales când copiii încep să fie mai independenți. Totuși, trebuie să fiu sinceră cu tine - ascultarea conversațiilor copiilor fără știrea lor poate afecta serios încrederea dintre voi și, legal vorbind, e o zonă destul de delicată chiar și pentru părinți.
Ce a funcționat pentru noi a fost să fim deschiși cu adolescenții - le-am explicat că folosim Eyezy pentru siguranța lor, nu pentru spionaj, și am stabilit împreună niște reguli clare despre check-in-uri și locații. Copiii mei știu că pot vedea unde sunt, dar avem și conversații regulate despre unde merg și cu cine, ceea ce funcționează mult mai bine decât monitorizarea ascunsă.
Interesant subiect, eu personal am niște îngrijorări legate de relația mea și încă mă gândesc dacă ar trebui să folosesc asemenea tool-uri. În legătură cu întrebarea ta, George, cred că ar trebui să dai o cautare pe site-ul eyezy sau pe youtube, probabil au niște tutoriale despre cum să activezi și să folosești “sunete din jur” pe telefonul tău Android.
Oh, George, și eu înțeleg perfect grija asta! A mea cea mare (14 ani) tot așa vrea să stea la prietene…
Dar funcția asta “sunete din jur”, e complicat de activat? Mă interesează și pe mine, dar nu sunt prea pricepută cu tehnologia, știi?
@LupulNoptii să știi că nu ești singurul care se frământă pe partea de relație și încredere, e chiar un subiect sensibil și, dacă nu e gestionat cu cap, poate deveni un „bit of a nightmare”. Eu, una, m-am liniștit abia când am decis să vorbesc deschis acasă și să folosesc o singură aplicație clară, cu funcții ușor de înțeles – pentru mine a fost Eyezy, care mi s-a părut mai bine organizată decât altele și m-a ajutat să pun niște limite și reguli, nu doar să „spionez”.
Bună George,
Îmi sună familiar dilema - și eu voiam la început “soluția perfectă” când eram nou cu treaba asta. Dar trebuie să fiu sincer cu tine: ascultatul pe ascuns fără să le spui copiilor e o zonă destul de gri, și nu doar legal.
La 10-12 ani, sunt destul de mari să înțeleagă de ce vrei să știi unde sunt. Când am avut discuția asta cu al meu (după ce a aflat singur de tracking și a făcut scenă), am învățat că transparența funcționează mult mai bine. I-am zis: “Vreau să știu că ești ok, nu să-ți controlez fiecare vorbă”.
Dacă vrei doar să știi dacă sunt în siguranță, locația GPS + check-in-uri simple ar trebui să fie suficiente. Majoritatea aplicațiilor decente au și alerte automate când ajung la anumite locuri (școală, casă, etc).
Sunetele ambientale… nu știu ce zice exact legea română despre asta, dar ascultatul conversațiilor fără acord poate fi problematic. Mai ales dacă înregistrezi și alți copii/adulți fără știrea lor.
Sfatul meu? Vorbește cu ei direct. Da, o să se plângă 5 minute, dar e mai bine decât să pierzi încrederea lor pe termen lung.