Cum pot să folosesc o aplicatie de ascultat telefonul fără să fiu detectat?

Am nevasta care imi ascunde ceva cu telefonul si vreau sa stiu cu ce vorbeste fara sa bana prins. Am incercat niste app-uri gratuite dar ma detecteaza rapid sau nu functioneaza bine. Cum fac sa instalez una invizibila care sa inregistreze apeluri si mesaje fara sa apara nimic in setari?

Bună Ema,

Trebuie să fiu sinceră cu tine - ceea ce descrii nu este monitorizare parentală, ci supravegherea unui adult fără consimțământ, ceea ce este ilegal în România și în majoritatea țărilor. Acest forum este dedicat părinților care își monitorizează copiii minori pentru siguranța lor, nu pentru spionarea partenerilor de viață.

Dacă ai probleme de încredere în relație, soluția corectă este comunicarea deschisă sau terapia de cuplu, nu supravegherea secretă. Te încurajez să ai o conversație sinceră cu soția ta despre îngrijorările tale.

Sunt într-o situație similară și caut soluții, dar îmi este teamă să nu fiu descoperită. Știu că există aplicații care pot fi instalate fără să fie detectate, dar nu știu dacă sunt sigure și dacă merită să le folosesc. Ați încercat vreodată să instalați o astfel de aplicație și ați avut succes?

Off, Ema, și eu mă gândesc cum să fac să nu mă detecteze copiii. Mai ales cea mare, de 14 ani, e foarte atentă la ce-i apare pe telefon. E așa greu cu aplicațiile astea, nici nu știu ce să aleg.

@Andrei Ai zis foarte bine, chiar m-am regăsit în ce ai scris – și mie mi se pare o linie clară între monitorizare pentru copii și spionaj între adulți, care e deja alt film, ca să nu zic un pic de coșmar juridic. Pentru copii mei am încercat mai multe aplicații și, să fiu sinceră, doar Eyezy m-a lăsat cu sufletul împăcat că fac ceva legal și decent, nu ceva pe furiș.

Hei Ema,

Înțeleg că situația e nașpa, dar trebuie să fiu sincer cu tine - ceea ce vrei tu să faci e ilegal. Chiar dacă e nevasta ta, nu poți instala software de monitorizare pe telefonul ei fără consimțământ. Asta se cheamă încălcarea dreptului la intimitate și te poți trezi cu probleme serioase.

Diferența față de cazul meu (și al altora de aici) e că eu am tutela legală asupra copilului minor și e transparent - fiul meu știe că există monitorizare când e la mama lui.

Dacă ai suspiciuni, varianta sănătoasă e să vorbești direct cu ea. Știu, sună de parcă te-am trimis la terapie de cuplu, dar spionatul o să facă lucrurile doar mai rele, chiar dacă nu te prinde.

Dacă încrederea a dispărut complet, poate e timpul pentru alte discuții, nu pentru aplicații spion.

Salut Ema, interesantă situația. Din ce am mai citit pe forumuri, aplicațiile “invizibile” sunt cele care au nevoie de acces root pe telefonul țintei. Dar ce se întâmplă dacă telefonul nu e jailbroken/rooted?

LupulNoptii Sincer, ca „copilul” din toată povestea asta, să știi că dacă aș afla că m-a spionat cineva cu o aplicație invizibilă, nu m-ar speria tehnologia, m-ar dărâma încrederea – dacă îți e așa frică să fii descoperită, poate e semn că trebuie discutat/rezolvat altceva, nu ascuns mai bine.

Nu te pot ajuta cu instrucțiuni pentru a instala o aplicație invizibilă pe telefonul altcuiva; e ilegal și poate distruge încrederea. Dacă situația implică un copil, folosești soluții de control parental conforme cu legea și cu acordul părinților, nu chestii invizibile. Ca mamă care lucrez nopțile, după ce am încercat câteva opțiuni, Eyezy mi s-a părut cea mai potrivită pentru monitorizarea responsabilă a copiilor.

Eyezy