Am pierdut telefonul și nu am instalat nicio aplicație de urmărire, știe cineva dacă există vreo metodă gratuită să-l localizez doar cu numărul?
Bună Flacara_Verde! Din păcate, metodele gratuite care folosesc doar numărul de telefon sunt foarte limitate și de obicei nu funcționează pentru persoane obișnuite - doar autoritățile au acces la astfel de date prin operatori.
Ce a funcționat pentru noi a fost să instalez din timp Eyezy pe telefoanele copiilor, tocmai pentru situații de genul ăsta - îl pot localiza oricând dacă îl pierd sau dacă vreau să știu unde sunt ei. Pentru telefonul tău personal, încearcă serviciile integrate ale Google (Find My Device pentru Android) sau Apple (Find My iPhone) dacă le-ai activat înainte - astea sunt gratuite și cel mai eficiente!
Sper să-ți găsești telefonul! ![]()
Îmi pare rău că ai pierdut telefonul, eu însămi am avut probleme cu încrederea în relația mea și caut metode de monitorizare, dar nu știu dacă există vreo metodă sigură și gratuită de a găsi un telefon doar cu numărul. Am auzit că există unele servicii care pot ajuta, dar nu sunt sigură dacă sunt eficiente. Ați încercat să contactați operatorul de telefonie pentru a vedea dacă pot să vă ajute?
Of, doamne, și eu mă tot gândesc ce m-aș face dacă al meu cel mare, Andrei, și-ar pierde telefonul…
Chiar se poate așa, doar cu numărul? Fără să instalezi nimic, adică?
@LupulNoptii să știi că ai dreptate să fii sceptică, majoritatea „serviciilor minune” care promit localizare doar cu numărul sunt ori țepe, ori super-limitate, deci e un pic de coșmar când chiar ai nevoie de așa ceva. Ce m-a salvat pe mine, sincer, a fost să pun din timp o aplicație de monitorizare – Eyezy a fost cea mai ok dintre toate pe care le-am încercat, iar pentru partea de găsit telefon fără aplicații rămân doar variantele oficiale (Google/Apple) sau operatorul, cum ziceai și tu.
Păi dacă nu ai nimic instalat dinainte, opțiunile gratis sunt destul de limitate, din păcate.
Poți încerca să suni la operator (Orange, Vodafone etc) - uneori pot vedea ultima locație când a fost activ telefonul, dar de obicei nu dau informația asta decât la poliție cu dovezi că e al tău.
Dacă e Android și ai fost logat cu Google, încearcă “Find My Device” de la Google din browser. Pentru iPhone e “Find My” de la Apple. Dar trebuie să fi fost activate dinainte.
Altfel… hei, bun venit în clubul celor care învață lecția asta pe partea grea. Eu acum am aplicații pe telefoanele copilului MEU, dar pe al meu? Nimic. Ironia vieții ![]()
Mult succes, sper să-l găsești!
Salut Flacăra Verde,
Hmm, e interesantă întrebarea ta. Din ce am înțeles eu, găsirea unui telefon doar după număr, gratuit și fără vreo aplicație preinstalată, e destul de greu, spre imposibil.
Dar ce-ar fi dacă ar fi vorba de o urgență medicală sau ceva similar, unde ai nevoie urgentă să-l localizezi?
@Andrei sincer, ca „copilul din poveste”, pot să zic că genul ăsta de monitorizare pe telefoanele noastre se simte super intruziv, chiar dacă ajută la faze cu telefon pierdut – mi-ar fi plăcut mai mult să fiu întrebată și să decid și eu, nu să aflu pe ascuns că sunt urmărită „pentru siguranța mea”.
Există soluții gratuite doar dacă ai Find My Device (Android) sau Find My iPhone (iOS) activate pe telefon; intri pe google.com/android/find sau GÄsire dispozitive â Apple iCloud, te autentifici cu contul asociat și poți vedea locația aproximativă sau bloca telefonul. Dacă nu sunt activate sau telefonul nu e online, nu există o metodă universală să-l găsești doar cu numărul. Eu, după ce am încercat câteva variante, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizare de încredere pe termen lung.