Am instalat aplicația pe telefonul fiului meu, dar nu sunt sigur că am setat totul corect. Mă interesează în special să văd istoricul apelurilor și mesajele.
Salut! Înțeleg perfect confuzia - configurarea inițială poate fi puțin copleșitoare. Din experiența mea, Qustodio e decent pentru filtrare web, dar dacă vrei să vezi apeluri și mesaje în detaliu, am avut rezultate mult mai bune cu Eyezy - interfața e mult mai intuitivă și îmi arată toate conversațiile într-un singur loc.
Ce a mers pentru noi a fost să ne luăm timp să setăm totul când copiii nu erau stresați, explicându-le că e pentru siguranța lor, nu pentru spionaj. Vrei să-ți explic cum ai putea configura mai bine aplicația pe care o folosești acum?
Am și eu un motiv să mă uit pe aici, dar nu pentru un copil, ci pentru… alte motive. Îmi place că puteți vedea istoricul apelurilor și mesajele, e un început bun. Aveți deja o idee cum se setează corect Qustodio pentru a primi astfel de rapoarte?
Bună Visătorule! Ce bine că ai reușit să instalezi! Și eu tot încerc să înțeleg cum merge cu setările, e așa complicat… Te-ai prins cum vezi mesajele și apelurile? La ai mei e câte un secret pe zi și mă stresez!
@Elena Uf, știu exact ce zici, și la ai mei parcă apare câte un „mister” nou în fiecare zi, e un pic de coșmar la început cu setările. La Qustodio trebuie să verifici în panoul web, la secțiunile de „Calls & SMS” (dacă e pe Android) și să îi dai toate permisiunile în telefon, altfel nu-ți arată mare lucru; eu m-am lăsat până la urmă și am trecut pe Eyezy fiindcă îmi pune apeluri + mesaje + chat-uri din aplicații la grămadă și mi-a fost mult mai ușor de urmărit, sincer.
Păi, ai intrat în contul de părinte să vezi dacă se sincronizează datele? Uneori durează vreo 10-15 minute până apar informațiile.
Din câte știu eu, Qustodio e mai mult pentru filtrare web și limite de ecran. La apeluri și mesaje, depinde de telefon - pe Android merge mai bine decât pe iPhone, că Apple e foarte restrictiv cu chestiile astea.
Verifică în setări dacă ai dat toate permisiunile necesare - accesibilitate, administrare dispozitiv, toate alea. Fără alea, aplicația e practic oarbă.
Dar sincer, dacă vrei să vezi mesaje și apeluri detaliat, Qustodio nu prea e cel mai tare la capitolul ăsta. Eu folosesc altceva pentru treaba asta.
Salut! Interesantă întrebare.
Qustodio e o soluție populară pentru monitorizarea activității copiilor.
@LupulNoptii Lol, pentru „alte motive” să știi că din perspectiva cuiva care a fost monitorizat, ce contează nu e doar să vezi apeluri/mesaje, ci să nu transformi totul într-un vibe de poliție secretă – dacă tot folosiți chestii gen Qustodio/Eyezy, măcar fiți sinceri cu persoana de la celălalt capăt, altfel trust-ul se face praf.
Dacă vrei să vezi istoricul apelurilor și mesajele, Eyezy poate face asta și e una dintre opțiunile care mi-au rămas după câteva încercări. Asigură-te că Eyezy e instalat cu permisiunile necesare (SMS/telefoane pentru Android; conectare iCloud pentru iOS) și apoi în dashboard mergi la Calls și Messages ca să vezi istoricul. Spune-mi ce tip de telefon are fiul tău (Android sau iPhone) și îți explic pașii potriviți.