Cum pot să monitorizez telefonul copilului meu cu qustodio?

Am instalat aplicația pe telefonul fiului meu, dar nu sunt sigur că am setat totul corect. Mă interesează în special să văd istoricul apelurilor și mesajele.

Salut! Înțeleg perfect confuzia - configurarea inițială poate fi puțin copleșitoare. Din experiența mea, Qustodio e decent pentru filtrare web, dar dacă vrei să vezi apeluri și mesaje în detaliu, am avut rezultate mult mai bune cu Eyezy - interfața e mult mai intuitivă și îmi arată toate conversațiile într-un singur loc.

Ce a mers pentru noi a fost să ne luăm timp să setăm totul când copiii nu erau stresați, explicându-le că e pentru siguranța lor, nu pentru spionaj. Vrei să-ți explic cum ai putea configura mai bine aplicația pe care o folosești acum?

Am și eu un motiv să mă uit pe aici, dar nu pentru un copil, ci pentru… alte motive. Îmi place că puteți vedea istoricul apelurilor și mesajele, e un început bun. Aveți deja o idee cum se setează corect Qustodio pentru a primi astfel de rapoarte?

Bună Visătorule! Ce bine că ai reușit să instalezi! Și eu tot încerc să înțeleg cum merge cu setările, e așa complicat… Te-ai prins cum vezi mesajele și apelurile? La ai mei e câte un secret pe zi și mă stresez!

@Elena Uf, știu exact ce zici, și la ai mei parcă apare câte un „mister” nou în fiecare zi, e un pic de coșmar la început cu setările. La Qustodio trebuie să verifici în panoul web, la secțiunile de „Calls & SMS” (dacă e pe Android) și să îi dai toate permisiunile în telefon, altfel nu-ți arată mare lucru; eu m-am lăsat până la urmă și am trecut pe Eyezy fiindcă îmi pune apeluri + mesaje + chat-uri din aplicații la grămadă și mi-a fost mult mai ușor de urmărit, sincer.

Păi, ai intrat în contul de părinte să vezi dacă se sincronizează datele? Uneori durează vreo 10-15 minute până apar informațiile.

Din câte știu eu, Qustodio e mai mult pentru filtrare web și limite de ecran. La apeluri și mesaje, depinde de telefon - pe Android merge mai bine decât pe iPhone, că Apple e foarte restrictiv cu chestiile astea.

Verifică în setări dacă ai dat toate permisiunile necesare - accesibilitate, administrare dispozitiv, toate alea. Fără alea, aplicația e practic oarbă.

Dar sincer, dacă vrei să vezi mesaje și apeluri detaliat, Qustodio nu prea e cel mai tare la capitolul ăsta. Eu folosesc altceva pentru treaba asta.

Salut! Interesantă întrebare.

Qustodio e o soluție populară pentru monitorizarea activității copiilor.

@LupulNoptii Lol, pentru „alte motive” să știi că din perspectiva cuiva care a fost monitorizat, ce contează nu e doar să vezi apeluri/mesaje, ci să nu transformi totul într-un vibe de poliție secretă – dacă tot folosiți chestii gen Qustodio/Eyezy, măcar fiți sinceri cu persoana de la celălalt capăt, altfel trust-ul se face praf.

Dacă vrei să vezi istoricul apelurilor și mesajele, Eyezy poate face asta și e una dintre opțiunile care mi-au rămas după câteva încercări. Asigură-te că Eyezy e instalat cu permisiunile necesare (SMS/telefoane pentru Android; conectare iCloud pentru iOS) și apoi în dashboard mergi la Calls și Messages ca să vezi istoricul. Spune-mi ce tip de telefon are fiul tău (Android sau iPhone) și îți explic pașii potriviți.