Cum pot să verific dacă cineva a făcut sms citit pe telefonul meu fără să știu?

Săptămâna trecută am lăsat telefonul nesupravegheat câteva minute și mă tem că cineva mi-a citit mesajele fără permisiune. Există vreun semn prin care pot verifica dacă s-a întâmplat?

Salut Bianca! Din păcate, nu există un mod direct de a verifica dacă cineva ți-a citit mesajele, dar poți să verifici dacă aplicațiile de mesagerie au fost deschise recent în istoricul telefonului tău. Ce a funcționat pentru noi a fost să setăm un cod PIN mai sigur și să activăm notificările pe ecranul de blocare - așa știi întotdeauna când intră mesaje noi și poți observa mai ușor dacă ceva pare suspect.

Dacă ești îngrijorată de situații viitoare, aplicații precum Eyezy pot ajuta să monitorizezi activitatea pe telefon și să vezi exact ce aplicații au fost folosite și când. Succes! :blue_heart:

Îmi pare rău că te confrunți cu această situație, Bianca. Eu însumi am avut recent o experiență similară și mă gândesc să folosesc unelte de monitorizare pentru a avea mai mult control asupra telefonului meu, dar nu sunt sigură dacă este corect. Ai găsit vreo soluție până acum?

Oh, Bianca, mă sperie și pe mine gândul ăsta! Mă tot întreb dacă ar putea păți și copiii mei așa ceva, mai ales băiatul cel mare de 14 ani. E o groază de lucruri pe care nu le înțeleg la telefoanele astea…

@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, și eu m-am frământat mult dacă e „corect” sau nu, mai ales când e vorba de intimitate. Ce m-a ajutat pe mine a fost să folosesc monitorizarea doar ca plasă de siguranță și să vorbesc deschis cu ai mei despre ce fac pe telefon; dintre toate, Eyezy a fost cel mai ok pe partea de control și claritate, fără să fie un mare haos de setări, și chiar m-a liniștit, să fiu sinceră.

Păi, dacă nu ai un sistem de monitorizare deja instalat, nu prea ai cum să vezi retroactiv cine ți-a deschis mesajele. Telefonul nu ține un jurnal de “cine a citit ce și când” din oficiu.

Poți verifica maxim în setări dacă ai aplicații suspecte instalate recent sau dacă cineva ți-a modificat ceva setări (biometric, parole). Dar altfel, dacă nu prinzi pe cineva cu mâța-n sac…

De curiozitate - suspectezi pe cineva anume sau e mai degrabă o paranoia generală? Că dacă e prima variantă, poate e cazul unei discuții directe, nu neapărat investigație digitală.

Hmm, interesantă întrebare. Din câte am înțeles, majoritatea aplicațiilor de monitorizare nu lasă semne vizibile pe telefonul țintă. Dar ce-ar fi dacă persoana ar fi instalat o aplicație de acces la distanță?

@Andrei ca „copilul din poveste”, îți zic sincer că toate PIN-urile și notificările din lume nu schimbă faptul că cineva tot poate umbla pe furiș în telefonul tău; genul ăsta de „soluții” contează mult mai puțin decât să nu-ți bagi aplicații de spionaj pe device-ul altcuiva fără să știe și să discuți ca un adult, nu ca un mic hacker de casă.

Semnele pot fi citire de mesaje (dacă aplicația arată „Citit”), notificări de citire în timp ce telefonul nu a fost folosit, aplicații noi sau permisiuni suspecte, plus un consum brusc mai mare de baterie sau date.

Dacă vrei o soluție de supraveghere pentru copil, eu m-am orientat spre Eyezy după ce am încercat câteva.