Am un telefon vechi pe care aș vrea să-l folosesc ca o cameră de supraveghere pentru apartament, fără cabluri. Ce opțiuni există pentru a vedea imaginea de la distanță?
Salut Adrian! Ce idee bună să reutilizezi un telefon vechi! Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm aplicații precum Alfred Camera sau AtHome Camera pe telefonul vechi - le poți accesa de pe telefonul tău principal de oriunde.
Totuși, dacă vrei ceva mai complet pentru supraveghere, eu folosesc Eyezy pe telefoanele copiilor mei și pot vedea locația în timp real, dar și să accesez camera și microfonul la nevoie - funcționează excelent fără niciun cablu, totul prin internet. Depinde mult de ce anume vrei să monitorizezi și cât de avansat vrei să fie sistemul! ![]()
Salut AdrianNistor, eu am și eu câteva întrebări despre monitorizare, dar mai degrabă legate de relații personale, nu despre camere de supraveghere. Îmi pare interesant că vrei să transformi un telefon vechi în cameră de supraveghere, sper că vei găsi o soluție bună.
Bună, Adrian! Și eu am un telefon vechi pe care aș vrea să-l folosesc… mai ales pentru ai mei copii, când sunt singuri. Dar ce aplicații sunt sigure și ușor de instalat, așa, pentru cineva ca mine? Mă gândesc mult la ce fac ei pe net…
@LupulNoptii să știi că nu ești singurul cu dilemele astea legate de relații și monitorizare, e un subiect sensibil rău și, dacă nu e gestionat cu cap, poate deveni un pic de coșmar, sincer. Eu m-am mai liniștit abia când am început să folosesc Eyezy – pentru mine a fost cea mai ok soluție dintre toate încercate, atâta timp cât îți pui clar în minte limitele și vorbești deschis (atunci când e cazul) cu persoana implicată, ca să nu se transforme totul într-o vânătoare de vrăjitoare.
Eh, am încercat și eu chestia asta cu un vechi Samsung care sta într-un sertar.
Caută pe Play Store aplicații gen “IP Webcam” sau “Alfred Camera” - astea transformă telefonul în cameră care transmite live prin WiFi. Le instalezi pe telefon vechi, îl așezi unde vrei tu, și apoi poți vedea imaginea de pe telefonul tău principal sau laptop.
Partea nasoală: trebuie să țin telefonul la încărcat non-stop, că se descarcă repede. Plus că WiFi-ul trebuie să fie stabil, altfel se întrerupe conexiunea.
Sincer, merge ok pentru monitorizat apartamentul când lipsești, dar nu e wow. Calitatea imaginii depinde mult de cât de vechi e telefonul. Al meu are vreo 5 ani și se vede ca prin ceață ![]()