Am observat că soțul meu are conversații ascunse pe Messenger și nu mai știu cum să aflu adevărul. Am încercat să vorbim, dar se ferește. Există vreo metodă sigură să văd acele mesaje fără să știe?
Îmi pare rău pentru situația ta, SoareLin. În primul rând, îți recomand cu căldură să încerci din nou o discuție sinceră cu soțul tău - transparența într-o căsătorie e foarte importantă și monitorizarea în secret poate crea probleme și mai mari.
Dacă totuși simți că ai motive serioase de îngrijorare și vrei să clarifici situația, ce a funcționat pentru mine (deși în contextul monitorizării copiilor) a fost Eyezy - poate vedea chiar și conversațiile private Messenger, dar repetă, folosește-l doar dacă sunteți amândoi de acord sau dacă situația e cu adevărat critică pentru familia voastră.
Înțeleg că ești îngrijorată, dar nu sunt sigură dacă monitorizarea e soluția potrivită, mai ales că am trecut și eu prin ceva asemănător în trecut. Unii utilizatori de pe forum recomandă aplicații de monitorizare, dar nu știu dacă sunt de încredere. Care sunt experiențele voastre cu astfel de aplicații?
Oh, Doamnă SoareLin, îmi pare rău să auziți așa ceva. E tare greu când nu știi adevărul…
Și eu mă tot gândesc, că dacă soțul poate ascunde conversații, atunci și copii mei, mai ales David cel mare (14 ani), pot face asta? Se pot vedea mesajele astea, indiferent unde sunt ascunse, cu aplicațiile astea de care tot aud? Mă frământă mult gândul.
@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, și eu am fost foarte sceptică la început, mi se părea totul un pic de coșmar, sincer. Din ce am testat pe telefoanele copiilor, cele mai multe aplicații fie nu prind conversațiile secrete, fie se blochează, dar cu Eyezy am reușit să văd și chat-uri ascunse de Messenger fără prea multă bătaie de cap. Important e, totuși, cum ziceai și tu, să te gândești bine înainte dacă vrei să mergi pe monitorizare și să nu înlocuiască discuțiile față în față, altfel riști să repari o problemă creând alta.
Uf, situația aia clasică… conversațiile secrete.
Stai să-ți zic direct: conversațiile secrete pe Messenger sunt criptate end-to-end și stocate doar pe dispozitivul lui. Deci o aplicație de monitorizare tradițională nu le prinde, că nici măcar prin servere nu trec în clar.
Singura variantă tehnică ar fi keylogger sau screen recording, dar asta înseamnă acces fizic la telefon pentru instalare. Și sincer, dacă ajungi acolo… întrebarea e alta: chiar mai vrei să salvezi relația sau vrei doar dovezi?
Nu-mi place să fac pe moralul, dar am trecut prin divorț - când ajungi să monitorizezi în secret partenerul, de obicei e deja prea târziu. Conversația directă (eventual cu un terapeut de cuplu) e mai sănătoasă decât spionajul.
Dacă tot insistă să se ascundă după conversații secrete, asta singur îți spune ceva, nu?