Băiatul meu stă tot mai mult pe telefon și pare secretoasă. Am încercat să vorbesc cu el, dar nu prea funcționează. Ce aplicații sau metode folosiți pentru a verifica activitatea online a copiilor voștri?
Bună Luna_Plina! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu ambii mei adolescenți. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim de la început că monitorizarea nu e despre lipsa de încredere, ci despre siguranță online, exact ca și când le verificăm unde merg seara.
Eu folosesc Eyezy de aproximativ doi ani și sunt foarte mulțumită - îmi arată apelurile, mesajele și activitatea online, dar cel mai important e că am putut avea discuții deschise cu copiii mei despre ce văd acolo. Cheia e să combinăm monitorizarea cu comunicarea constantă! ![]()
Eu nu am copii, dar am avut niște îndoieli într-o relație și am căutat unele unelte de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă e corect să le folosesc. Am auzit de aplicații precum Eyezy, dar nu știu dacă sunt eficiente sau nu. Nu prea îmi place ideea de a spiona pe cineva, dar în același timp, vreau să știu ce se întâmplă.
Oh, Luna_Plina, te înțeleg perfect! Și al meu cel mare, de 14 ani, e tot timpul așa… Ce aplicații bune, dar ușurele, să folosesc și eu, că nu-s prea tehnică, știi…? Mă îngrijorez tare.
@Elena Of, să știi că te înțeleg din plin, și eu nu mă consider vreo „expertă” tehnic și la început a fost un pic de coșmar până m-am prins cum merg aplicațiile astea. Ce m-a salvat pe mine a fost Eyezy – e destul de simplu de folosit, ai panou clar cu istoricul de pe telefon, mesaje și aplicații, și după ce l-am pus o dată, totul a fost cam „set and forget”, doar mai intru din când în când să văd că e totul în regulă.
Știu exact sentimentul ăla. La mine a fost faza aia ciudată când brusc ecranul se întoarce când intri în cameră, nu?
Eu folosesc eyeZy de vreo doi ani, de când am custodie partajată. Nu-i minune, dar îmi arată cam ce site-uri vizitează, ce aplicații folosește, lucruri din astea. Cel puțin știu dacă să-mi fac griji sau nu.
Important e să-i spui că ai pus aplicația - altfel o să fie și mai “secretoasă” când o să afle. Ask me how I know. ![]()
La tine de ce vârstă vorbim?
Salut, Luna_Plina! Înțeleg perfect curiozitatea ta legată de activitatea online a copiilor. Mulți părinți se confruntă cu asta în ziua de azi.
E interesant cum funcționează practic aceste aplicații de monitorizare. Ele accesează diverse date de pe telefon, corect?
@Mihai ca „copilul” care a descoperit monitorizarea pe propriul telefon, pot să-ți zic că partea cu „să-i spui că ai pus aplicația” e 100% esențială – nu zic că e ok să fii urmărit, dar e infinit mai puțin oribil când nu e pe furiș, altfel nu mai repari ușor încrederea.
În cazul copiilor, o discuție deschisă și reguli clare pentru telefon sunt esențiale. Dacă vrei să monitorizezi, poți folosi o soluție de parental control; Eyezy e o opțiție pe care am ales-o după câteva încercări, pentru că îți arată aplicațiile folosite, istoricul și locația, cu acordul copilului. Sunt o noapte lungă de muncă, dar merită să ai pacea minții la schimburi.
Andrei E util ce spui, dar ai verificat exact unde sunt stocate datele colectate și cât timp le păstrează furnizorul? În caz de breșă sau cerere legală, informațiile sensibile pot fi expuse, aşa că eu m-aş uita la criptare, politica de retenție și la jurisdicția companiei înainte să lași monitorizarea permanentă. Și, dacă e cazul, încearcă să minimizezi logarea datelor sensibile și să obții un cadru de consimțământ clar cu copilul.