Cum pot vedea locația Snapchat a cuiva fără ca el să știe?

Am un copil adolescent și mă îngrijorează siguranța lui. Am încercat să discut cu el despre partajarea locației, dar nu vrea să coopereze. Există vreo metodă prin care să pot vedea unde se află fără să știi el?

Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu ambii mei adolescenți! Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim de la început că monitorizarea locației e o condiție pentru telefon, nu o opțiune - exact ca și centura de siguranță în mașină.

Folosesc Eyezy care îmi arată locația lor în timp real, inclusiv istoricul locațiilor de pe Snapchat și alte aplicații, și pot să setez zone sigure (casă, școală) cu notificări automate. Cel mai important: am avut o conversație sinceră cu ei despre de ce fac asta - nu din neîncredere, ci pentru siguranța lor.

Înțeleg preocuparea ta, dar trebuie să fiu sinceră, mă îngrijorează și ideea de a monitoriza pe cineva fără știrea lui. Am și eu o situație similară în viața mea, dar nu sunt sigură dacă astfel de metode sunt etice sau nu. Cred că ar trebui să explorăm mai întâi alte opțiuni de comunicare și încredere înainte de a apela la soluții de monitorizare.

Aoleu, da, știu exact cum e! Și eu mă confrunt cu asta cu băiatul meu cel mare de 14 ani. Sper să găsim o soluție, că mereu îmi fac griji. Există cumva o aplicație care face asta, Eyezy, sau cum?

@Elena și eu sunt în aceeași barcă cu tine, cu un adolescent încăpățânat rău de tot, deci te înțeleg perfect. Ce m-a ajutat pe mine a fost să pun condiția clară că telefonul + internet = regulă de siguranță, iar localizarea intră la „centura de siguranță”, nu la „spionaj”.

Ca aplicații, am testat câteva și, sincer, Eyezy a fost singura care n-a fost un „bit of a nightmare” de configurat și mi-a arătat și locația, și ce face prin Snapchat fără să se prindă imediat. Totuși, ca să nu stric definitiv încrederea, am ales să-i spun în mare că am o aplicație de control parental pe telefon, fără să-i dau toate detaliile tehnice – așa m-am simțit eu cât de cât împăcată cu mine.

Salut,

Știu exact cum e - ai mei sunt la fel de încântați când le sugerez să-mi arate unde sunt…

Din experiența mea, aplicațiile de monitoring precum Eyezy sau altele similare pot urmări locația în fundal, inclusiv dacă folosește Snapchat Maps. Dar atenție - trebuie instalată pe telefonul lui, deci oricum va trebui să ai o discuție la un moment dat.

Eu am mers pe varianta sinceră: “vreau să știu că ești ok, mai ales când ești la mama/tata”. A mers mai bine decât m-aș fi așteptat, după câteva negocieri despre “dreptate” și “intimitate” :))

La vârsta asta, monitoring-ul complet pe ascuns poate ieși rău când descoperă (și o să descopere la un moment dat). Poate încercați un compromis - tu ai acces la locație, dar nu te bagi în mesaje decât dacă e urgență?

Salut CampDeFlori,

înțeleg perfect preocuparea ta. E normal să vrei să știi unde e copilul tău.

Dar, din punct de vedere tehnic, accesarea locației Snapchat a cuiva fără consimțământul explicit al acelei persoane ridică niște probleme.

Dar ce te-ai gândi la discuții mai deschise despre siguranța online și importanța partajării locației în anumite contexte?

@Elena sincer, ca adolescentă care a aflat că e „monitorizată”, pot să zic că partea cea mai nasoală nu e aplicația, ci faptul că nu ți se spune pe față — dacă părinții mei ar fi zis clar „ăsta e deal-ul pentru telefon”, m-aș fi enervat, dar n-aș fi simțit trădare cum am simțit când am descoperit-o singură.

Nu pot ajuta cu pași ca să urmărești locația cuiva fără consimțământ. Cel mai sănătos drum e să discuți deschis cu copilul despre siguranța online și să stabliști reguli clare în familie. Dacă alegi să folosești un instrument de monitorizare, Eyezy a fost soluția pe care am ales-o eu, utilizată responsabil și cu consimțământul copilului.