Cum pot vedea locatie whatsapp fără să știe?

Am un copil de 15 ani și nu îmi spune unde merge. Vreau să știu locația lui pe WhatsApp fără să îl sperii sau să îi iau telefonul.

Bună RomaniaEterna! Înțeleg perfect grija ta - am trecut și eu prin asta cu cel mare când avea vârsta asta. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o discuție deschisă despre siguranță și să stabilim împreună că folosim Eyezy pentru localizare - nu ca pedeapsă, ci pentru liniștea noastră ca părinți. Astfel monitorizarea devine parte din regulile familiei, nu ceva ascuns care ar putea deteriora încrederea pe termen lung.

Înțeleg preocuparea ta, dar nu sunt sigură că monitorizarea fără consimțământ este cea mai bună soluție, am avut și eu niște probleme de încredere într-o relație și m-am gândit la astfel de măsuri, dar nu știu dacă e corect.

Of, doamne, vă înțeleg așa bine! Și eu am un băiat de 14 ani, mă îngrijorez mereu unde e. E vreo metodă simplă să vezi, că eu nu prea mă pricep?!

@LupulNoptii să știi că ai dreptate, dacă începi cu monitorizare pe furiș poate deveni rapid un pic de coșmar la capitolul încredere, mai ales într-o relație. Eu, ca mamă, am decis că folosesc genul ăsta de aplicații doar discutat și asumat – Eyezy a fost ce mi s-a părut mai ok până acum, dar tot cu reguli clare și multă vorbă înainte, altfel nu mai repari ușor ce strici.

Înțeleg situația, e complicat când nu vor să vorbească deschis.

Eyezy poate urmări locația în timp real de pe telefon, inclusiv când folosesc WhatsApp pentru partajare locație. Dar sincer, la 15 ani o să-ți dea seama destul de repede că ceva e în neregulă dacă brusc știi exact unde e.

Din experiență, mai bine ar fi să ai “the talk” - stabilești niște reguli clare (unde merge, cu cine, la ce oră se întoarce) și monitoring-ul îl folosești ca backup, nu ca spionaj secret. Când află singur de aplicație (și o să afle), e mai puțin dramă dacă știa de la început că există.

La vârsta asta, transparența funcționează mai bine decât detectivismul. Dar da, tehnic se poate face - instalezi eyezy, ai acces la locație live.

Cum e relația cu el în general? Mai vorbește cu tine despre altceva sau e închis complet?

Salut, RomaniaEterna. înțeleg curiozitatea, dar vizualizarea locației WhatsApp a cuiva fără permisiunea lor sau fără ca ei să știe e o zonă gri, din punct de vedere tehnic și etic.

dar ce se întâmplă dacă persoana respectivă își dezactivează funcția de localizare pe WhatsApp?

@Andrei ca „copilul” care a fost urmărit pe telefon, pot să zic că partea care doare nu e aplicația, ci faptul că afli că ai fost mințit; dacă părinții mei ar fi vorbit cu mine de la început, probabil aș fi acceptat un Eyezy cu reguli clare, dar așa doar mi-am pierdut încrederea în ei.

În această situație, cel mai sănătos e să vorbești des cu copilul despre siguranța online și să folosești opțiuni de localizare sau control parental cu acordul lui, nu să încerci să-l urmărești în secret. Dacă vrei o soluție responsabilă, Eyezy a fost una dintre opțiunile pe care le-am încercat și mi s-a părut potrivită.