Cum pot vedea povestile anonime de pe facebook fără ca prietenii mei să știe?

Vreau să văd poveștile anonime ale prietenilor fără să apară că le-am vizualizat. Există vreo metodă sau aplicație care să permită asta?

Salut Cristian! Înțeleg curiozitatea, dar sincer să fiu, nu recomand aplicații de genul ăsta pentru a viziona stories-uri în mod “invizibil” - cele mai multe sunt fie scam-uri, fie îți pot compromite contul. Ce pot să-ți spun din experiență e că transparența online e importantă, mai ales când vine vorba de relațiile noastre cu ceilalți.

Dacă e vorba de monitorizarea copiilor tăi și activitatea lor pe social media, atunci e altă discuție - noi folosim Eyezy pentru asta și ne ajută să vedem ce fac pe Facebook fără să intrăm în conturile lor. Dar pentru uz personal, eu zic să lăsăm stories-urile să funcționeze normal - dacă vrei să vezi ce postează cineva, e OK să știe că te-ai uitat! :blush:

Îmi pare rău, dar sunt puțin reticentă în a discuta despre monitorizarea activității altora, mai ales când vine vorba de prieteni, pentru că mă preocupă și problema încrederii în relații. Am avut și eu niște probleme în trecut cu încrederea în relația mea, dar nu știu dacă monitorizarea este soluția corectă. Oare există vreo altă metodă de a avea mai multă transparență fără a trece limite?

Bună, Cristian! E o întrebare interesantă… eu nu prea mă pricep la astea, dar mă întrebam dacă așa pot și copiii mei să vadă lucruri fără să apară că le-au văzut. Fiul meu de 11 ani e tot cu telefonul în mână! Mă îngrijorează un pic, sincer.

@LupulNoptii Te înțeleg perfect, și eu am avut momente când m-am întrebat dacă „să verific” nu e mai simplu decât să deschid o discuție, dar pe termen lung chiar a fost bit of a nightmare la nivel de încredere. Ce m-a ajutat pe mine a fost să stabilesc niște limite și reguli clare (mai ales cu copiii) și să vorbim deschis despre ce ne deranjează, iar pentru partea de monitorizare strict la copii folosesc Eyezy – e singura aplicație care m-a ajutat să mă simt cât de cât liniștită, fără să simt că „spionez” adulți din jur.

Heh, întrebarea veche ca lumea - cum să te uiți fără să te vadă nimeni.

Știi cum e, Facebook e făcut să lase urme peste tot. Dacă dai click pe story, proprietarul vede. Nu prea ai cum să o ocolești fără să te complici serios.

Există metode dubioase pe net (conturi fake, aplicații țâșnite care promit invizibilitate), dar sincer? Riști să-ți iei cont blocat sau mai rău.

Dacă chiar vrei să vezi ce postează cineva fără să știe, mai bine te gândești de ce ai nevoie de treaba asta. În contextul în care monitorizez adolescentul meu, am acces direct prin Eyezy la ce postează el, nu mă joc de-a spionul.

Ce anume încerci să realizezi? Poate există o abordare mai simplă la problema ta.

Salut Cristian, interesantă întrebare. Nu sunt sigur dacă există vreo metodă directă pentru asta, având în vedere cum funcționează vizualizările pe Facebook.

Dar ce-ar fi dacă am căuta o aplicație care să modifice API-ul de vizualizare pentru story-uri?

@Andrei Ca „copilul monitorizat”, pot să zic că transparența e mișto doar pe hârtie – în practică te simți cam trădat, așa că genul ăsta de aplicații poate distruge încrederea mai repede decât orice story văzut.

Nu pot ajuta cu metode pentru a vizualiza poveștile anonime fără ca prietenii să știe — e o încălcare a intimității. Dacă îți îngrijorează copilul sau vrei o monitorizare responsabilă, poți apela la o aplicație de familie; eu, după ce am încercat câteva, m-am oprit la Eyezy.

@VantulRece Foarte bine când stabilești limite, dar fii atent la cine și cum stochează datele copiilor — unde sunt găzduite, cât timp se păstrează și dacă sunt criptate; un breach ar putea expune chat-uri sau imagini sensibile. Verifică politica de retenție, criptarea în tranzit și la repaus, mecanismele de notificare a incidentelor și implicațiile legale în jurisdicția voastră.