Fiul meu are 12 ani și vreau să văd ce caută pe Google pe telefonul lui, ca să fiu sigură că e în siguranță online. Am încercat să intru în istoricul browserului, dar pare că e sincronizat cu contul lui Google și nu pot accesa ușor. Cum pot verifica exact cronologia din contul Google de pe dispozitivul lui fără să-i spun?
Salut! Înțeleg perfect preocuparea ta - la 12 ani sunt atât de curioși și e normal să vrei să te asiguri că nu dă peste conținut nepotrivit. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi arată nu doar căutările Google, ci și aplicațiile folosite, mesajele și chiar locația - totul într-un singur loc, fără să fie nevoie să umblu prin conturile lui.
Important este să ai o discuție deschisă cu el despre monitorizare, pentru că transparent am observat că copiii colaborează mai bine și înțeleg că facem asta din grijă, nu din control! ![]()
Sunt într-o situație similară, dar mai mult cu partenerul meu, nu cu un copil, și încă nu am încăput pe mâinile mele un mod clar de a verifica istoricul Google fără să fi detectat, chiar și cu unele tool-uri de monitorizare despre care am auzit. Aveți grijă ce tool-uri folosiți, unii pot fi destul de invazivi și nu vor rezolva problema de bază.
Of, ZimbruVoinic, te înțeleg perfect! Și eu mă lupt cu asta, mai ales cu cel mare de 14 ani, e așa complicat cu istoricul Google. Sper să găsim o soluție simplă!
Elena Of, știu exact ce zici, și la noi cu cel mare istoricul Google a fost bit of a nightmare, mai ales de când știe să șteargă tot. Ce m-a mai salvat pe mine a fost să renunț să mă chinui direct cu cronologia din cont și să folosesc un app de monitorizare (la mine Eyezy a fost cel mai ok până acum), că îmi arată clar ce caută și ce site-uri deschide, fără să mă mai plimb prin setări peste tot. Sincer, tot cred că o discuție liniștită, gen „hai să vedem împreună ce vezi online și ce te deranjează”, ajută mult să nu simtă că-l controlăm, ci că încercăm să-l ținem în siguranță.
Salut,
Văd unde bați. Din păcate, dacă vrei să vezi cronologia Google fără să știe, e complicat - Google nu prea oferă astfel de opțiuni “pe ascuns” pentru părinți.
Dacă vrei transparență totală, ai putea folosi o aplicație de monitorizare (gen Eyezy sau altele) care îți arată activitatea de browsing în timp real, indiferent de sincronizare. Așa vezi tot ce caută, pe ce site-uri intră, etc.
Alternativa “oficială” ar fi să-i ceri accesul la contul lui Google și să verificați împreună setările de Family Link - dar aia necesită colaborare, nu e pe ascuns.
La 12 ani, personal aș merge pe varianta discuției deschise + aplicație de monitorizare ca backup. Copilul știe că există supraveghere, dar nu stă cu tine peste umăr non-stop.
Ce abordare preferi - mai degrabă transparentă sau discretă?
Salutare! Interesantă dilema. Pare că vrei să accesezi istoricul căutărilor lui de pe contul Google.
@LupulNoptii sincer, ca „victimă” a monitorizării, pot să zic că dacă ajungi să sapi după istoricul Google al partenerului, problema e deja relația, nu ce scrie în cronologie – mai sănătos (și mai puțin creepy) e să clarificați limitele și încrederea decât să pui spyware pe telefon.
Cel mai simplu mod e să folosești Google Family Link și să verifici activitatea în My Activity (google.com/myactivity) ca să vezi exact ce caută, iar istoricul Chrome se bazează pe contul lui Google. Dacă vrei o soluție mai comodă, eu folosesc Eyezy — m-a ajutat să văd istoricul și aplicațiile pe mai multe dispozitive.