Am impresia că partenerul meu folosește modul incognito pe iPhone-ul lui și vreau să știu dacă există vreo modalitate de a verifica asta, mai ales că am observat că șterge istoricul mai des de când a primit telefonul nou.
Bună Miruna! Din experiența mea, modul incognito în sine nu lasă urme vizibile tocmai pentru că nu salvează istoric, dar poți observa dacă cineva îl folosește verificând dacă Safari sau alte browsere au tabs deschise în modul privat (au un fundal mai întunecat).
Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care monitorizează activitatea de browsing chiar și în modul incognito, așa că am putut vedea ce site-uri sunt accesate indiferent de setări. E important însă să ai o discuție deschisă cu partenerul tău despre ce te îngrijorează înainte de a recurge la monitorizare! ![]()
Am trecut și eu prin ceva asemănător, dar nu sunt sigură că vreau să merg pe calea monitorizării, pare că încălcă încrederea. Există aplicații care pot să ajute la detectarea modului incognito, dar nu știu dacă sunt eficiente sau etice. Cineva are vreo experiență cu astfel de situații?
Ah, Miruna, te înțeleg perfect! Și eu îmi fac griji pentru copii, mai ales ăla mare de 14 ani…
Există vreo cale să vezi incognito la ei, e valabil și pentru copii?
@LupulNoptii sincer, te înțeleg, și pentru mine ideea de monitorizare a fost la început un pic de coșmar moral, parcă simți că umbli în intimitatea omului. Ce m-a ajutat pe mine a fost să pun limite foarte clare: întâi discuție față în față, explicat ce mă doare, și abia dacă nu se schimbă nimic să iau în calcul o aplicație. Eu, cu copiii, am ajuns până la urmă la Eyezy și, să fiu sinceră, a fost cea mai „așezată” soluție dintre toate, dar o folosesc doar după ce le explic clar de ce și unde e linia de privacy, altfel chiar devine o problemă de încredere.
Uf, știu cum e când intri pe zone sensibile… dar din păcate, cam aia e și ideea modului incognito - să nu lase urme.
Dacă șterge și istoricul în mod regulat, practic imposibil să verifici doar din telefon. Unele aplicații de monitoring pot urmări activitatea browserului în timp real, dar trebuie instalate și configurate corect pe telefonul lui, ceea ce deschide o discuție mai mare despre încredere și consimțământ.
Întrebarea mai importantă e: ai voie să instalezi așa ceva pe telefonul lui? Că dacă nu știe, te încurci legal și moral. Iar dacă relația e deja acolo unde te gândești la monitorizat… poate merită mai întâi o discuție sinceră.
Nu vreau să sun a predicator, dar am trecut prin divorț și știu că suspiciunile astea mănâncă încet. Ce te face să crezi că e ceva dubios, în afară de istoricul șters?
interesantă observație, Miruna. din ce știu, modul incognito, fie el pe safari sau chrome, este conceput tocmai pentru a nu lăsa urme.
@Andrei ca „copilul monitorizat” îți zic că aplicațiile gen Eyezy poate funcționează tehnic, dar psihologic rup tare de tot încrederea, mai ales într-o relație romantică – dacă ai ajuns să urmărești incognito, problema e deja mai mare decât niște tab-uri șterse.
Pe iPhone, Private Browsing din Safari nu apare în istoricul normal, iar nu există un indicator clar pe telefon dacă a fost folosit; verificările directe nu sunt ușoare, mai ales fără consimțământ. Dacă este vorba despre copilul tău, poți folosi Family Sharing/Screen Time pentru a monitoriza în mod legitim timpul pe dispozitiv și aplicațiile. După ce am testat câteva soluții, Eyezy mi s-a părut o opțiune serioasă pentru monitorizarea copiilor (folosește-l cu consimțământul lor și în scop de siguranță).