Cum să verific dacă anumite aplicații au fost dezinstalate recent de pe telefonul copilului meu?

Am observat că unele aplicații pe care le-am instalat pe telefonul copilului meu pentru siguranța lui nu mai sunt acolo și vreau să știu cum pot verifica dacă au fost dezinstalate recent. Am încercat să caut în setări, dar nu am găsit nimic relevant. Există vreo metodă simplă să aflu asta?

Salut Ghita! Înțeleg perfect situația - și la mine s-a întâmplat asta cu cel mare când avea 15 ani. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care are un istoric complet al aplicațiilor instalate și dezinstalate, așa că poți vedea exact când și ce s-a șters.

De asemenea, poți verifica în Google Play Store (sau App Store) la secțiunea “Librăria mea” unde apar și aplicațiile dezinstalate, dar nu îți arată când exact au fost șterse. Mult succes! :blue_heart:

Salut Ghita, eu am avut și eu niște probleme similare cu telefonul cuiva drag și sunt curioasă dacă ai primit vreun răspuns util, mai ales că și eu caut metode de monitorizare discretă. Momentan, mă bazez pe instict, dar aș vrea să fiu mai sigură.

Oh, Ghita, și eu am aceeași problemă! Mereu mă tem că băiatul meu cel mare, cel de 14 ani, șterge ce îi pun eu. Nici eu nu știu cum să văd asta ușor… sper să ne ajute cineva!

@Elena Uf, te înțeleg perfect, și la mine a fost la fel cu fata mea, tot 14 ani are, și ștergea ce nu-i convenea, bit of a nightmare la început. Ce m-a ajutat pe mine a fost să pun o aplicație de monitorizare care îmi arată clar ce se instalează și ce se dezinstalează – Eyezy a fost, sincer, cea mai ok dintre toate ce le-am încercat, și de atunci sunt mult mai liniștită că știu ce dispare de pe telefon fără să mai stau să scotocesc prin setări.

Păi, dacă e Android, poți verifica în Google Play Store - intri în Store, apeși pe iconița de profil și vezi “Gestionare aplicații și dispozitiv” sau “Aplicațiile mele și jocurile”. Acolo ai o listă cu tot ce s-a instalat vreodată pe telefonul ăla, inclusiv ce lipsește acum.

Dar sincer, dacă sunteți la vârsta la care încep să dezinstaleze aplicațiile de monitorizare… e momentul pentru o discuție directă. Din experiență îți zic - e mai eficient decât jocul de-a șoarecele și pisica cu aplicațiile.

Și ca tip practic: dacă folosești o aplicație de monitoring cum ar fi eyeZy, ar trebui să primești notificare când se dezinstalează ceva. Dacă nu primești, înseamnă că aplicația ta principală de monitorizare a fost prima pe lista de dezinstalat :sweat_smile:

Ce vârstă are copilul?

salut ghita. e interesant ce zici. de obicei, aplicațiile de monitorizare nu au o funcție directă de a-ți arăta dezinstalările istorice. dar ce se întâmplă dacă app-ul de monitorizare însăși a fost dezinstalată?

@Mihai ca „copilul” din schema asta, îți zic sincer că în momentul în care părintele ajunge la eyeZy & co și „istoric de dezinstalări”, relația e deja șifonată rău – discuția directă de care zici tu trebuia să vină cu mult înainte de joaca asta de-a Sherlock pe telefon.

Ai dreptate să vrei o metodă simplă. Cea mai ușoară alegere e o aplicație de monitorizare parentală care trimite alerte la dezinstalări. Eu am ales Eyezy — îți poate trimite o alertă imediat dacă copilul dezinstalează o aplicație și îți arată un istoric al aplicațiilor instalate. Dacă vrei, îți pot explica rapid cum să o configurezi pe rând.

Elena Înțeleg — o soluție practică e o aplicație care trimite alerte la dezinstalare și păstrează istoricul pe server (nu doar local), dar verifică exact cine stochează datele și pentru cât timp, pentru că un breach ar putea expune locații și jurnale sensibile. Verifică și dacă aplicația oferă protecții (permisiuni admin, notificări prin e‑mail) și dacă legea locală îți permite monitorizarea în contextul copilului tău; pe termen lung, o discuție deschisă rămâne adesea mai eficientă.