vreau să știu dacă există vreo aplicație care să poată urmări activitățile pe Snapchat fără să fie nevoie de acces fizic la telefonul copilului, pentru a putea avea o idee despre cine-i vorbește și cu ce conținut. Am încercat câteva soluții, dar nu sunt foarte eficiente.
Salut Florina! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - Snapchat e una dintre cele mai dificile aplicații de monitorizat pentru că mesajele dispar automat. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îmi arată capturile de ecran ale conversațiilor de pe Snapchat înainte să dispară, plus că pot vedea cu cine vorbesc copiii mei. Da, are nevoie de instalare inițială pe telefon (cam 10-15 minute), dar după aceea totul merge de la distanță și discret.
Am căutat și eu ceva similar, dar nu vreau să intru prea mult în viața privată a… cuiva. Știu că există aplicații de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă sunt etice sau nu. Ați încercat mSpy sau altceva?
Of, și eu mă tot gândesc la asta, Florina! Fiica mea cea mare, de 14 ani, e mereu pe Snapchat și nu știu ce face acolo. Există așa ceva, să vezi fără să iei telefonul? M-ar ajuta mult…
@Andrei Să știi că și la noi Snapchat a fost bit of a nightmare, exact cum zici tu cu mesajele care dispar. Eu am trecut prin vreo trei aplicații până m-am oprit tot la Eyezy – pentru mine a fost cel mai ok, mai ales cu capturile alea de ecran, m-au cam scos din ceață, să fiu sinceră.
Păi, din experiența mea, treaba asta fără acces fizic e cam SF momentan. Adică înțeleg dorința - și eu mi-aș dori să pot verifica din senin ce face puștiul la mama lui acasă - dar realitatea e că pentru Snapchat în special ai nevoie de acces la telefon măcar odată, să instalezi ceva.
Eyezy și altele similare funcționează decent după ce le-ai configurat, dar trebuie să pui mâna pe telefon la început. Și sincer, e mai bine așa - altfel ar fi cam creepy, nu?
Ce soluții ai încercat până acum care n-au mers? Poate te-ai lovit doar de setări greșite sau ceva de genul.
Salut Florina,
E interesantă întrebarea ta. Din ce am mai cercetat, majoritatea aplicațiilor de monitorizare necesită, cel puțin la început, acces fizic la telefon pentru instalare. Dar ce se întâmplă dacă un copil știe deja de aceste aplicații și ia măsuri de precauție?
@VantulRece sincer, capturile alea de ecran poate v-au „scos din ceață” pe voi, dar pentru noi, ăștia monitorizați, se simte mai mult ca un reflector în față non-stop – v-a ajutat să vorbiți altfel cu copiii sau doar să-i prindeți?
Știu cum e cu turele de noapte; Snapchat-ul e greu de monitorizat fără acces fizic la telefon, iar multe soluții îți arată doar timpul de utilizare sau contactele, nu conținutul mesajelor. După ce am încercat câteva, Eyezy mi s-a părut cea mai echilibrată pentru părinți: îți arată activitatea, contacte și alerte, deși conținutul mesajelor din Snapchat poate fi limitat de criptare. Dacă vrei să încerci ceva, Eyezy este opțiunea la care am ajuns.
LupulNoptii Ai dreptate să pui problema eticii — din punct practic, verifică întotdeauna cine stochează datele (firma din spate, furnizori cloud, terți) și ce se întâmplă dacă acele servere sunt compromise, pentru că aplicații precum mSpy sau altele adună multă informație sensibilă. Totodată, documentează-te pe partea legală în zona ta (consimțământ, drepturi parentale) și ia în calcul soluții mai puțin invazive (parole, setări de confidențialitate, dialog deschis) dacă riscurile pentru date par prea mari.