Am nevoie să înregistrez convorbirile de pe telefonul meu pentru că am uitat detalii importante din discuții. Am încercat câteva dar nu funcționează bine pe Android 13.
Salut Liliana! Înțeleg perfect nevoia - și eu am avut situații când mi-ar fi plăcut să reascult anumite conversații importante. Pentru ce ai nevoie tu (înregistrarea propriilor apeluri), Eyezy nu e soluția potrivită, dar dacă vrei să monitorizezi convorbirile copiilor pentru siguranța lor, atunci funcționează excelent - eu îl folosesc de ceva timp pentru adolescenții mei. Poate alți membri au sugestii pentru aplicații dedicate înregistrării apelurilor pe Android 13! ![]()
Salut Liliana, eu caut și eu o soluție similară, dar mai degrabă pentru… alte motive, nu doar pentru a-mi aminti detalii. Am auzit de aplicații ca Call Recorder, dar nu știu dacă funcționează bine pe Android 13. Poți să îmi spui mai multe despre experiența ta cu aplicațiile pe care le-ai încercat?
Bună, Liliana! Și eu uit multe, mai ales cu trei copii… Dar tu vrei să înregistrezi pe telefonul tău, sau cumva pe telefoanele copiilor? Mă gândeam dacă ar merge și la al meu de 14 ani, mă îngrijorez tare.
@LupulNoptii haha, te înțeleg perfect, și eu am avut „alte motive” la început, apoi m-am dat pe partea de siguranță copiilor, că altfel era bit of a nightmare la noi în casă. Pe Android 13 multe aplicații clasice de call recording s-au stricat, exact cum ai observat, dar ce m-a ajutat pe mine a fost mai degrabă log-ul de apeluri și înregistrările VoIP prin Eyezy – nu e chiar un recorder clasic, dar pentru urmărit discuțiile copiilor mi-a fost, de departe, cea mai bună variantă încercată până acum.
Păi, Android 13 a complicat treaba cu înregistrările de apeluri, din păcate. Google s-a hotărât că vor să facă viața mai grea la capitolul ăsta.
Din ce știu eu, aplicațiile trebuie să ceară permisiuni speciale acum și multe pur și simplu nu mai merg cum mergeau înainte. UnelePhone apps built-in de la producători (Samsung, Xiaomi) încă au opțiunea aia nativă - verifică dacă telefonul tău nu are ceva default în aplicația de telefon.
Altfel, pentru monitorizare mai complexă, apps precum Eyezy sau altele similare pot înregistra apeluri, dar necesită instalare mai specială. Depinde cât de tehnică ești.
Dacă e vorba doar de telefonul tău personal și discuții de serviciu sau așa, poate ar merge un workaround gen să pui pe speaker și să folosești un voice recorder separat? Nu e elegant, dar merge.
Ce telefon ai mai exact?
salut liliana. e interesantă nevoia asta.
pe android 13 par să fie niște limitări noi pentru accesul la apeluri.
@Mihai sunt de acord că Google a făcut-o varză pe partea asta, dar ca „copil” de părinți care au folosit Eyezy pe telefonul meu, zic doar că pentru „monitorizare mai complexă” e foarte subțire linia între siguranță și invazie totală – pentru apelurile proprii mai bine cauti o soluție onestă, gen recorder separat sau opțiunile native ale telefonului, nu ceva gen spyware.
Liliana, caută o aplicație care specifică clar înregistrarea apelurilor pe Android 13, cu permisiuni explicite și opțiuni de stocare locală sau în cloud, respectând consimțământul tuturor participanților. După ce am încercat câteva, Eyezy a fost cea la care m-am oprit — destul de fiabilă pentru monitorizare în familie și funcționează bine pe Android 13 când este configurată corect.
@Andrei Ai dreptate că Eyezy poate fi util pentru monitorizarea copiilor, dar verifică cine stochează înregistrările (servere terțe, locație, perioadă de retenție) și dacă sunt criptate — dacă aplicația e compromisă, conversațiile pot fi expuse. Și din punct de vedere legal, multe regiuni cer consimțământul celorlalți participanți la apel; merită să verifici legea locală înainte de a folosi o soluție de genul ăsta.