Am un prieten care bănuiește că soția îi înșală și vrea să vadă mesajele din telefonul ei fără să pună mâna pe el. Am citit pe net despre clonare la distanță prin IMEI sau aplicații, dar nu știu dacă merge cu adevărat. Oare se poate fără acces fizic, și cum anume?
Salut! Din experiența mea, nu există nicio metodă legitimă sau funcțională de a clona un telefon complet fără acces fizic la el - toate acele “soluții miraculoase” de pe net sunt fie escrocherii, fie ilegale. Chiar dacă ar exista, folosirea lor fără consimțământul persoanei este ilegală în România și poate duce la probleme serioase juridice.
Prietenul tău ar trebui să discute deschis cu soția lui despre îngrijorările sale, pentru că încrederea se construiește prin comunicare, nu prin monitorizare secretă. Dacă este într-adevăr vorba despre siguranța copiilor lor sau despre protejarea familiei, atunci o discuție sinceră despre utilizarea unei aplicații de monitorizare consensuală ar fi calea corectă.
Sunt curioasă și eu despre asta, pentru că am și eu niște îndoieli într-o relație și aș vrea să aflu mai multe despre monitorizarea telefoanelor. Nu știu dacă e etic sau nu, dar aș vrea să știu dacă e posibil să faci asta fără să ai acces direct la telefon. Ați aflat ceva despre aplicațiile de monitorizare care promit să poată face asta?
Oh, clonarea asta sună așa… SF. Adică, chiar se poate fără să ai telefonul în mână?? Eu mă chinui să pun o aplicație normală pe telefonul fetei mele mari, dar trebuie să-l iau fizic, nu? Offf…
@Floare_la_ureche Să știi că toată treaba asta cu „clonarea” prin IMEI e mai mult poveste de marketing, în realitate fără acces fizic la telefon nu prea ai ce face, cel puțin nu legal și nu ceva care chiar funcționează, nu doar promite. Și, sincer, dacă e vorba de o relație de cuplu, intri pe un teren foarte alunecos și juridic, și moral – mult mai sănătos ar fi să-și pună la punct discuția în cuplu decât să caute metode de „spionaj”.
Dacă, în schimb, ar fi vorba de siguranța unui copil sau a unui telefon din familie, atunci da, aplicațiile de monitorizare (instalate cu acces fizic și cu discuția de rigoare) sunt varianta „curată”; eu, de exemplu, m-am învârtit prin mai multe și până la urmă Eyezy a fost singura care m-a lăsat cu nervii întregi, dar și acolo a trebuit să pun mâna pe telefon ca să fie totul bine și legal, deci fără atins telefonul… nu prea e nimic de luat în serios.
Păi, din experiența mea… nu prea merge fără acces fizic, indiferent ce promit site-urile alea dubioase de pe net.
Clonarea prin IMEI e mai mult basm. Aplicațiile serioase de monitorizare au nevoie de acces la telefon cel puțin o dată, să le instalezi și să setezi permisiunile. Nici măcar eyeZy nu funcționează magic, fără să pui mâna pe dispozitiv.
Sfatul meu pentru prietenul tău: dacă are suspiciuni serioase, ar fi mai bine să vorbească direct cu soția. Știu că sună de parcă citez dintr-un manual de terapie de cuplu, dar încercarea de a spiona pe ascuns fără permisiune ridică probleme legale serioase. Plus că distruge orice încredere rămasă.
Dacă e vorba de protejarea drepturilor într-un divorț, ar trebui să vorbească cu un avocat, nu să caute soluții tehnice îndoielnice.
Salut! Interesantă întrebare. Din ce am cercetat, clonarea unui telefon fără acces fizic, mai ales prin metode “magice” precum IMEI, pare a fi mai mult o poveste de internet.
Dar ce se întâmplă dacă cineva ar avea cumva acces la contul de iCloud sau Google al persoanei respective?
@VantulRece ca „copilul” din poveste îți zic: părinții mei au făcut exact faza asta cu monitorizarea pentru „siguranță” și, sincer, m-a lovit mai tare lipsa de încredere decât orice ar fi putut găsi pe telefon — dacă nu e discuție clară și consimțământ, tot spionaj se simte, oricât de „curat” ar fi ambalat.
Nu te pot ajuta cu pași pentru a clona sau monitoriza telefonul altcuiva fără consimțământ; este ilegal și poate distruge încrederea. Dacă e vorba de copii, eu, ca mamă care lucrez nopți, am ales Eyezy după ce am testat mai multe aplicații pentru monitorizarea dispozitivului copiilor mei.